Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
29/11/2023 07:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2023 07:47

Bitcoin koers stijgt hard, ETF-nieuws verrast crypto markt

Bitcoin-BTC Solana-SOL Dogecoin-DOGE more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt hard, ETF-nieuws verrast crypto markt

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft maar weer eens bewezen dat het tij snel kan keren. De koers is gisteren hard gestegen en klopt voor de zoveelste keer aan bij zijn cruciale weerstand rond de 38.000 dollar. Bovendien zijn er gisteren twee beursfondsen voor bitcoin ver voor hun deadline uitgesteld, wat het optimisme voor een massa-goedkeuring tot een hoger niveau tilt. Alles komt aan bod in deze ochtendupdate zodat je weer volledig up-to-date bent!

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers test sterke weerstand

Gisteren krabbelde de bitcoin koers langzaam omhoog. Tegen het einde van de middag werd het gaspedaal echter harder ingetrapt waardoor de koers tot boven de 38.000 dollar steeg. Bitcoin wist bijna zijn jaarlijkse hoogtepunt van 38.413 dollar van afgelopen vrijdag te verbreken, maar kwam niet verder dan 38.384 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Na een kleine correctie tot grofweg 37.700 dollar bevindt de koers zich momenteel vlak boven de 38.000 dollar. Dit is een uiterst sterk weerstandsniveau gebleken dat de afgelopen weken al talloze keren is getest. Als het bitcoin ditmaal lukt om door de barrière te breken, die zich uitstrekt tot ongeveer 38.500 dollar, dan lonkt een prijs van 40.000 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 38.019 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 34.591.

Advertentie

Altcoins in het groen, solana en dogecoin springen erbovenuit

Iedere grote cryptomunt staat momenteel in het groen. Ethereum (ETH) is met 2,50% gestegen de afgelopen 24 uur, ripple (XRP) met 2,12% en cardano (ADA) 3,43%. Dogecoin (DOGE) en solana (SOL) zijn de uitschieters van vandaag, met stijgingen van respectievelijk 4,54% en 7,71%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vandaag: BBP en Ruwe Olievoorraden VS

Vandaag staan er twee belangrijke datapunten uit de Verenigde Staten op de agenda. Allereerst zal om 14:30 uur het Bruto Binnenlands Product (BBP) van het afgelopen kwartaal gepubliceerd worden. Er wordt een stijging van 4,9 procent verwacht, terwijl deze in het 2e kwartaal uitkwam op 2,1 procent.

Vervolgens worden om 16:30 uur de Ruwe Olievoorraden gedeeld. Er wordt een daling van 933.000 aangenomen, terwijl deze vorige week met 8,701 miljoen steeg.

Crypto Rewind: sensationele bitcoin ETF week, $1,6 miljard GBTC dump
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 135,67 DOGE of 0,18 SOL! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ETF’s uitgesteld, maar optimisme stijgt

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ruim voor de tweede deadline al uitstel aangevraagd voor de ETF-aanvragen van Franklin Templeton en Hashdex. Deze tweede deadline stond voor beiden namelijk op 1 januari.

Bloomberg ETF-analist James Seyffart legt uit dat de toezichthouder waarschijnlijk deze stap heeft gezet om vóór 10 januari, ofwel de laatste deadline van de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares, alle aanvragen in één keer goed te keuren.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie