Kevin Schijven Kevin Schijven
25/04/2023 07:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2023 07:49

Bitcoin whales bereiden zich voor op $25.500 terwijl angst toeneemt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whales bereiden zich voor op $25.500 terwijl angst toeneemt

Foto: sommart sombutwanitkul/Shutterstock

Bitcoin (BTC) viel afgelopen vrijdag naar het huidige bereik vlak boven $27.000 en het lukt vooralsnog niet om hieruit te breken. Bitcoin piekte gisteren rond $27.700, dipte vervolgens naar $27.200 en komt op het moment van schrijven uit op $27.254 op Binance en €24.715 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,6% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 14%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $528 miljard en de dominantie op 46%. De Fear & Greed Index komt uit op 53 (Neutral).

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin whales ogen $25.500

De volatiliteit neemt verder terwijl de koers rond de 50-dagen en 100-weken moving averages blijft hangen. Het recente positieve sentiment neemt ook verder af en de markt lijkt steeds meer een beweging richting de $25.500 te verwachten. Dat is ook terug te zien in het gedrag van de whales, meldt analist Material Indicators.

Advertentie

Oude BTC whales worden wakker

Ondertussen lijken oude whales te ontwaken, meldt Lookonchain. Dat is normaliter geen bullish teken, aangezien dit meestal duidt op oude accounts die willen verkopen. Er lijkt echter veel onduidelijkheid en misinformatie rond te gaan over deze whales, zelfs geruchten over een mogelijke hack. Later volgt hierover meer op Crypto Insiders.

Amerikaanse huizenmarkt zakt in en waarom Bitcoin kan profiteren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Geld stroomt weer uit bitcoin fondsen

Ook institutionele investeerders lijken weer wat terughoudender te worden en voor winst te kiezen. CoinShares meldt in zijn rapport dat afgelopen week $53,1 miljoen uit bitcoin investeringsproducten stroomde. Het was de eerste uitstroom in zes weken en begon toen bitcoin de $30.000 bereikte. Dat duidt aan dat het om winstneming gaat.

Crypto belasting: wat zijn de Europese belastingparadijzen in 2024?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nieuwe macro-data vandaag

Mogelijk zien we al vandaag enige volatiliteit terugkeren. Vandaag worden nieuwe cijfers gepubliceerd van de Amerikaanse huizenmarkt en het consumentenvertrouwen. Tevens krijgen we vandaag kwartaalcijfers van meerdere grote techbedrijven als Google en Microsoft. Dit kan verkoopdruk op aandelenmarkten veroorzaken en de angst kan eventueel ook overslaan naar crypto.

Crypto ontbijt: Bitcoin ETF’s blijven bloeden, VS klaagt Apple aan & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin NFT Ordinals groeien nog steeds hard

Bitcoin NFT’s blijven het zeer goed doen. Bijna 200.000 nieuwe Ordinals werden zondag gecreëerd, een nieuw record in een enkele dag. Het totale aantal is nu de 1,5 miljoen gepasseerd, meldt Ordinal News op basis van Dune Analytics data.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie