Roy van Krieken Roy van Krieken
14/03/2022 17:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2022 17:04

Bitcoin whales verantwoordelijk voor 99% van het transactievolume

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

Het is uiteraard alom bekend dat grote bitcoin (BTC) investeerders, ook wel whales genoemd, een grote invloed hebben over het netwerk en de koers van BTC. Uit nieuwe data van IntoTheBlock blijkt dat deze invloed nog altijd reusachtig is. Zeker 99% van alle transacties die op het Bitcoin netwerk gedaan worden hebben een waarde van meer dan $100.000, tot waar maar weinig particuliere investeerders in staat zijn. Het laat zien dat whales nog altijd een gigantische vinger in de pap hebben en dat deze invloed eigenlijk alleen maar verder groeit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin whales

Het rapport laat daarnaast zien dat het aandeel van whales in het transactievolume van het Bitcoin netwerk gedurende de laatste paar jaar in een stroomversnelling is gekomen. Aan het begin van 2020 waren whales namelijk nog maar verantwoordelijk voor zo’n 80% van het totale transactievolume. Inmiddels is dit enigszins rond de de 99% gestabiliseerd.

Deze trend gaat uiteraard gepaard met een vorderende adoptie van de koning der cryptocurrencies door grote institutionele investeerders. Grote bedrijven nemen steeds vaker een positie in bitcoin en om die reden verschuift het transactievolume in de richting van de whales.

Historisch gezien heeft de institutionele interesse in Bitcoin de prijs hoog gepompt, maar het rapport erkent dat dat momenteel niet het geval is. Bitcoin heeft een hoge volatiliteit gekend omdat de crypto-sector steeds meer correleert met de aandelenmarkt.

Bitcoin whales aan de zijlijn

Het is duidelijk dat whales het Bitcoin netwerk domineren. Wellicht dat de whales ook een verklaring kunnen geven voor de huidige staat van de koers van bitcoin. Een rapport van Ecoinmetrics stelde een paar dagen geleden namelijk dat bitcoin whales op het moment niet grootschalig inslaan.

Ecoinmetrics stelt dat zonder de steun van bitcoin whales het erg onwaarschijnlijk is dat de bitcoin koers naar boven zal uitbreken. Doordat whales de diepste zakken hebben, zijn zij degene met de meeste invloed op de bitcoin koers. Daarom verwacht Ecoinmetrics voorlopig geen serieuze langdurige opwaartse beweging.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie