Kevin Schijven Kevin Schijven
11/05/2022 09:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2022 09:25

Bitcoin zakt door terra crash, meer dan 50% in verlies

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Slecht nieuws voor bitcoin: koers kan zakken naar $7.000

Foto: CKA/Shutterstock

Bitcoin (BTC) daalde deze week helemaal naar $30.000. Dat komt grotendeels door de enorme hoeveelheid angst en onzekerheid op de traditionele financiële markten waar bitcoin sterk mee correleert. Inmiddels zorgt echter een fiasco met de terra (LUNA) altcoin voor nog meer verkoopdruk.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers 2,5% in de min

De bitcoin koers zakte maandagnacht naar een dieptepunt van $30.000. Bitcoin maakte vervolgens een kleine bounce, maar verder dan $32.300 kwam de koers gisterenochtend niet. Gisterenmiddag werd bitcoin wederom rond deze prijs afgewezen en zakte toen naar $30.400 rond middennacht.

Tegen vroeg vanochtend herstelde bitcoin iets, maar werd toen al rond $30.650 afgewezen en kelderde vervolgens naar $30.300. Op het moment van schrijven herstelt bitcoin naar een prijs van $31.000 op KuCoin en €29.500 op Bitvavo, maar staat daarmee alsnog 2,5% in de min vandaag.

Advertentie

Terra crash heeft gevolgen

Terra (LUNA) was recent nog massaal bitcoins aan het kopen om als reserve te dienen voor de UST stablecoin. Deze accumulatie had een bullish effect op de BTC koers. Inmiddels lijkt het Terra project echter alle 80.000 BTC te dumpen, is de UST koers ontkoppeld en de LUNA koers hard gecrasht. Dit zorgt voor nog meer verkoopdruk op BTC en de markt maakt zich zorgen dat dit incident mogelijk aandacht van toezichthouders zal aantrekken.

Nederlandse Bitcoin familie gaat wederom viraal na stijgende koers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin correlatie met S&P 500 op ATH

Desondanks zat bitcoin al in een neerwaartse trend, net als de aandelenmarkten. De correlatie tussen bitcoin en de S&P 500 heeft inmiddels zelfs een nieuwe all-time high bereikt:

Toch blijven de meningen verdeeld of bitcoin een bodem heeft bereikt rond deze $30.000. We zien vooralsnog geen overtuigende rebound plaatsvinden. Voordat bitcoin echt kan herstellen, moeten we wellicht wachten tot ook aandelen als de S&P 500 een bodem heeft gevonden. Dat kan echter volgens Ecoinometrics historisch gezien wellicht nog even duren.

Ondertussen staat voor het eerst sinds de crash van maart 2020, toen de coronapandemie uitbrak, meer dan 50% van bitcoin investeerders in het verlies, meldt IntoTheBlock:

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie