Timo Bult Timo Bult
11/05/2022 06:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2022 06:26

Terra (LUNA) koers crasht met 73% onder $10

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) koers crasht met 73% onder $10

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

De koers van terra (LUNA) heeft de afgelopen uren opnieuw een flinke smak gemaakt. Waar LUNA gisteren nog boven de $30 handelde, is de koers inmiddels onder de $10 terecht gekomen.

Update (11 mei om 14:15 uur): Inmiddels is terra terug gezakt tot een waarde van $1,60. Oftewel, een daling van 95% in 24 uur tijd.

Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Problemen UST leiden tot LUNA crash

De crash van terra is een gevolg van de problemen bij terraUSD (UST). De stablecoin heeft als doel een stabiele waarde aan te houden van $1 per UST, maar de link met de dollar verloor het recentelijk. 

Waarom de waarde van de stablecoin begon te dalen is niet precies duidelijk. Het lijkt echter grotendeels te maken te hebben met de algehele cryptomarkt die de afgelopen dagen rood kleurt. De heersende paniek kan de kettingreactie gestart hebben met een bankloop op UST tot gevolg. Mensen doen massaal hun UST van de hand waardoor het aanbod sterk is toegenomen terwijl de vraag dus juist afneemt.

Advertentie

Luna Foundation Guard verkoopt al zijn bitcoins

Om de klap enigszins op te vangen heeft de Luna Foundation Guard al zijn bitcoins (BTC) inmiddels verkocht. De bitcoin reserve was bedoeld voor dit soort scenario’s en de verkoop van BTC moet liquiditeit bieden om de waarde van UST te ondersteunen.

Dit lijkt echter nog geen enkel effect te hebben. UST handelt namelijk op het moment van schrijven op een waarde van $0,70. Tevens is de marktkapitalisatie (de totale waarde van UST in omloop) met $4 miljard gedaald. Gebruikers lijken in toenemende mate hun UST van de hand te doen, wat ook een van de oorzaken is dat LUNA hard daalt. UST kan namelijk omgezet worden in LUNA waarmee de LUNA supply toeneemt.

“Op 10 mei is 46.239.360 LUNA uitgegeven en in de afgelopen 4 dagen is er meer dan 80 miljoen extra LUNA uitgegeven. UST-voorraad vernietigde meer dan 1,89 miljard in 4d, en op 10 mei werd 1,2 miljard UST vernietigd, een nieuw record voor vernietiging op één dag.”

Op het moment van schrijven staat LUNA 73% in de min ten opzichte van 24 uur geleden. Ten opzichte van 7 dagen geleden staat de altcoin zelfs bijna 90% in de min.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie