Bonno Coerse Bonno Coerse
02/08/2022 10:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2024 14:51

Bitcoin zakt naar 200-WMA, houdt koers stand? 8 jaar oude BTC ontwaken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) zit de afgelopen dagen weer in een lichte neerwaartse trend, al zit de koers nog wel in een opwaartse trend ten opzichte van medio juli.

Bitcoin zakt op het moment van schrijven weer naar die belangrijke 200-weken moving average en de grote vraag is of de koers hier nu support vindt of toch dieper zakt. Ondertussen stijgt de angst op de markt weer iets:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers daalt met 2%

De bitcoin koers is sinds de piek rond $24.600 van afgelopen weekend aan het dalen. Gisteren hield de $23.000 nog stand en maakte bitcoin zelfs een kleine rebound, maar werd vervolgens rond $23.500 afgewezen.

Deze schommeling volgde gisterenavond nogmaals, maar vanochtend lukte het bitcoin niet om boven de $23.000 stand te houden. Op het moment van schrijven daalt de BTC prijs naar $22.800 op Coinbase en €22.300 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 2% in de min en test de koers momenteel de 200-WMA.

Advertentie

Het bitcoin gevecht met de 200-weken moving average

Zoals analist Shayan hieronder aangeeft, is het bullish als de 200-WMA standhoudt. In zijn hele geschiedenis heeft bitcoin slechts 2% van de tijd onder deze prijs gelegen en heeft er nooit onder geconsolideerd. Mocht de koers er echter toch weer onder zakken, dan lijkt de kans groot dat bitcoin dieper daalt.

Mocht bitcoin wel deze prijs met succes hertesten, dan zou de koers wellicht snel omhoog kunnen schieten. Dat zou mogelijk richting de $27.000 – $28.000 kunnen zijn, zoals analist Kelly Kellam hieronder aangeeft. Dat hoeft echter niet gelijk het einde van de bear-markt te zijn, maar is wellicht de top van deze bear-markt rally. Kellam geeft daarnaast een handig overzicht van enkele belangrijke indicatoren:

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoins worden na 8 jaar wakker

Een CryptoQuant analist ziet echter 1.100 BTC voor het eerst in acht jaar bewegen. Deze zijn afkomstig van een oude miner. Ze zijn nog niet naar een exchange gestuurd, dus ze dragen vooralsnog niet bij aan de verkoopdruk. Maar gaat dat nog volgen?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie