Kevin Schijven Kevin Schijven
20/04/2023 07:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2023 07:49

Bitcoin zakt onder $29.000 terwijl bullish sentiment snel afneemt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BTC se acerca a una señal de precio muy rara por primera vez en 8 años

Foto: Shutterstock/ oatawa

Bitcoin (BTC) verloor gisterenochtend grip op de $30.000 en kelderde in een snelle beweging naar $29.200. Daar vond bitcoin eerst support, maar zakte er tegen gisterennacht toch doorheen en dipte naar $28.500. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $28.920 op Binance en €26.390 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 3,8% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 33%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $560 miljard en de dominantie op 46%. De Fear & Greed Index komt uit op 52 (Neutral).

Mijn plan voor de bitcoin halving en de periode daarna
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Angst neemt toe, gaat bitcoin zijwaarts?

Het bullish sentiment begint af te nemen en de markt wordt weer wat voorzichtiger. Dat gaat gepaard met stijgende inflatiecijfers in het Verenigd Koninkrijk, een stijgende Amerikaanse dollar index (DXY) en rode aandelenmarkten.

Niet alleen de Fear & Greed Index valt terug naar neutraal, ook de Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) indicator is erg neutraal, meldt analysebedrijf Glassnode.

Dit komt overeen met de overgangen van bearmarkt naar bullmarkt tijdens vorige marktcycli. Het suggereert volgens Glassnode dat bitcoin momenteel niet zwaar ondergewaardeerd is, zoals de $16.000 was, noch zwaar overgewaardeerd, zoals de $60.000 was.

Het is dus goed mogelijk dat bitcoin een zijwaartse periode ingaat, zoals analist Caleb Franzen aangeeft. De huidige zone komt ook overeen met een aantal belangrijke exponential moving averages.

Advertentie

Bitcoin exchange verschuiving

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, stopte onlangs met het aanbieden van kosteloze handelsparen voor bitcoin. Dat zorgde ervoor dat het marktaandeel van Binance met 20% daalde.

Het had een grote kans kunnen zijn voor Amerikaanse beurzen om een inhaalslag te maken, maar door het recente beleid van de Securities and Exchange Commission (SEC), lijkt dit volume vooral naar Zuid-Koreaanse beursplatformen te gaan, meldt Conor Ryder van analysebedrijf Kaiko.

Coinbase lijkt enigszins klaar te zijn met de onduidelijke regelgeving in de VS en heeft een vergunning ontvangen in Bermuda. Naar verluidt wil de grote Amerikaanse exchange hier een beurs voor derivaten opzetten en mogelijk al volgende week.

Ondertussen lanceert Deribit, de grootste beurs voor bitcoin derivaten en ooit in Nederland zat, nu juist kosteloos spot handelen aan voor meerdere bitcoin handelsparen

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin mining difficulty

Volgens data van BTC.com zal over ongeveer anderhalfuur na publicatie van dit artikel de zogeheten bitcoin mining difficulty weer automatisch aangepast worden. Naar schatting zal deze met zo’n 2% stijgen naar een nieuw record van 48,8 T.

Bitcoin in gevaar? Beleggers stappen over naar defensieve investeringen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie