Kevin Schijven Kevin Schijven
28/09/2022 07:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2022 07:00

Bitcoin zakt weer flink, koers begint mogelijk grote daling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is waarom Bitcoin vandaag het hardst is gedaald in 4 maanden

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koersstijging van gisteren was uiteindelijk maar van korte duur. Veel verder dan $20.300 kwam bitcoin niet, voordat de koers weer een flinke duik maakte. In eerste instantie vond bitcoin nog support rond $19.000, maar ook daar zakte de koers vanochtend doorheen. Bitcoin tikte vervolgens weer de low van $18.500 aan en stijgt op het moment van schrijven naar $18.740 op Binance en €19.610 Bitvavo.

Daarmee staat de de bitcoin koers vandaag 7,2% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 9,8%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $360 miljard en de dominantie op 39,3%. De Fear & Greed Index komt uit op 20 (Extreme Fear). Praat erover mee in onze Discord omgeving!

Duitsers hebben weer volop vertrouwen in BTC en ETH, meldt KPMG
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Macro zeer bearish voor bitcoin

Alhoewel veel analisten hadden verwacht dat bitcoin eerst naar $21.000 of hoger zou stijgen voordat de koers weer zakt, bleek de $20.300 al te veel weerstand te bieden. Toen begonnen aandelenmarkten weer te dalen en trokken mogelijk bitcoin mee.

Veel analisten zijn weer behoorlijk bearish en verwachten nieuwe lows de komende tijd. Dat kan zo diep zijn als $16.000, al wordt inmiddels ook al $12.000 gevreesd. Toch moet bitcoin dan eerst door $18.500 zakken, die de afgelopen tijd sterk standhield. Dan volgt wellicht een test van het jaarlijks dieptepunt op $17.600.

De koersdaling ging wederom gepaard met een dalende S&P 500 en een stijgende Amerikaanse dollar index (DXY). De DXY blijft alsmaar stijgen, door de slechte macro-economische toestand houden investeerders liever hun dollars vast. Historisch gezien kan de S&P 500, waar bitcoin een hoge correlatie mee heeft, in een bear-markt nog een stuk dieper zakken dan de huidige low.

Advertentie

Bitcoin ziet toenemende vraag en stijgend volume

Toch zijn er ook positieve tekenen. CryptoQuant analist Phi Deltalytics meldt dat het aantal stortingen van stablecoins op exchanges aan het toenemen is, en dat die toename niet te zien is in het aantal opnames van stablecoins. Dat kan een teken zijn van toenemende vraag en dat investeerders zich klaar maken om weer in te stappen.

Gisteren was er ook een sterke stijging in het handelsvolume te zien. Dat had mogelijk te maken met de dalende Britse pond, meldt James Butterfill van CoinShares.  Wanneer een fiatvaluta wordt bedreigd, geven beleggers de voorkeur aan bitcoin, zegt de onderzoeker.

Bitcoin ETF’s eindigen teleurstellende week met rode cijfers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie