Bitcoin zakt weer terwijl angst en toestroom naar exchanges stijgen

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin (BTC) met bijna 20% steeg in juli. Het was de beste maand voor de koers sinds oktober 2021.

Desondanks is bitcoin de afgelopen dagen weer iets aan het dalen. De markt bevindt zich in enigszins onzeker terrein en de angst die vorige week hard afnam, stijgt inmiddels weer.

Bitcoin koers daalt met 2,5%

De bitcoin koers piekte zaterdag rond $24.600. Toch heeft bitcoin nog steeds moeite om de $24.000 ook daadwerkelijk te heroveren. Na de piek kelderde bitcoin gelijk weer onder $24.000, maar hield over het algemeen nog stand rond $23.600-$23.800.

Gisterenavond maakte de koers nog even een snelle fake-out boven $24.000, maar zakte daarna naar $23.300. Ook daar kon bitcoin vanochtend niet aan vasthouden en daalt momenteel naar $23.200 op Binance en €22.700 op Bitvavo. De BTC koers vandaag 2,5% in de min, maar alsnog bijna 20% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

Analisten zijn nog altijd zeer verdeeld of bitcoin al een bodem heeft gevonden en in een trendommekeer zit of de komende tijd eerst een lager dieptepunt zal opzoeken. Als bitcoin van de 200-weken moving average, momenteel rond $22.800, support kan maken, zou dat wellicht een bullish teken kunnen zijn.

Betrouwbaar macro bodem signaal voor bitcoin

Analist Will Clemente meldt dat de zogeheten ‘Puell Multiple’ indicator historisch gezien een van de meest betrouwbare bodem signalen is voor bitcoin. Deze indicator, bedacht door David Puell in 2019, wordt berekend door de dagelijkse uitgiftwaarde van BTC te delen door de jaarlijkse moving average van deze uitgiftewaarde. Toch kan het vinden van een bodem een proces zijn die maanden duurt.

Deze indicator voorspelt echter daling

Daartegenover waarschuwt analist Caleb Franzen over de zogenaamde anchored volume-weighted average price (AVWAP). Dit is de gemiddelde prijs voor een bepaalde periode, gewogen naar het volume.

Franzen meldt dat toen bitcoin onder de AVWAP van 2020 uitkwam, de koers met 45% daalde in 21 dagen naar het jaarlijkse dieptepunt. Nu komt bitcoin onder de AVWAP van 2018 uit. Volgt de koers weer dezelfde trend? Volgens Franzen zou bitcoin dan naar $13.800 – $19.800 kunnen dalen.

Druk op bitcoin-mining neemt af

Langzamerhand lijkt de druk op de bitcoin-mining industrie eindelijk iets af te nemen. De afgelopen tijd werden miners gedwongen te capituleren door de lage koers en hoge energieprijzen.

Dat leidde bijna twee weken geleden ertoe dat de totale hash rate, of rekenkracht, van het netwerk, onder de 200 exahashes per seconde (EH/s) uitkwam en de difficulty rate, of moeilijkheidsgraad, met 5,01% daalde.

Vooralsnog wordt verwacht dat deze moeilijkheidsgraad over drie dagen met 0,28% zal stijgen. Dat duidt wellicht op een einde van de capitulatie onder miners.

Stijging in BTC toestroom naar exchanges

Daartegenover zien echter analisten IT Tech en InspoCrypto een stijging in de toestroom van BTC naar exchanges. Dat kan juist voor meer verkoopdruk zorgen op de korte termijn en is wellicht een bearish signaal.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie