Kevin Schijven Kevin Schijven
21/12/2021 13:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2021 13:28

Bitcoin zal dollar vervangen, zegt Twitter ex-CEO Jack Dorsey

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zal dollar vervangen, zegt Twitter ex-CEO Jack Dorsey

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse rapper Belcalis Marlenis Almánzar, beter bekend als ‘Cardi B,’ vroeg afgelopen nacht op Twitter aan haar volgers of zij denken dat cryptocurrency de dollar zal vervangen. Miljardair en voormalig CEO van Twitter Jack Dorsey antwoordde daarop als volgt:

Zijn antwoord komt niet als een verrassing. We weten immers van Dorsey al een enige tijd dat hij een grote bitcoin (BTC) fan is. Zo noemde hij de moeder aller cryptocurrencies al eerder “het geld van het internet.” Hij voegde recent nog een bitcoin “tipping” functie toe aan Twitter en beloofde toen ook dat Twitter een non-fungible token (NFT) functie zal ondersteunen.

Dorsey stapte onlangs op als CEO van Twitter om zich meer op bitcoin te richten. Parag Agrawal werd toen benoemd als de nieuwe CEO. Dorsey is daarnaast ook CEO van Block. Block heette eerst Square, maar veranderde enkele weken geleden van naam, wellicht om meer op blockchain-technologie te richten.

De bitcoin koers is afgelopen nacht flink gestegen. Bitcoin staat zelfs wellicht op het punt om eindelijk een trendommekeer te maken. Toch heeft de BTC koers op het moment van schrijven vooralsnog moeite om door de weerstand rond $49.000 te breken.

Amerikaanse huizenmarkt zakt in en waarom Bitcoin kan profiteren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Altcoins?

Ook Dogecoin (DOGE) oprichter Billy Markus reageerde op de vraag van popster Cardi B. Hij antwoordde natuurlijk op de vraag met een meme:

https://twitter.com/BillyM2k/status/1473095172023939072

De stijging heeft hoogstwaarschijnlijk niets met het bovenstaande Twitterbericht van Dorsey te maken.  Veel altcoins trekken zelfs sterker aan. Dorsey lijkt echter niet zo’n fan te zijn van “web3” dat gaat gepaard gaat met crypto en de metaverse.

Altcoin fans hopen nog altijd dat Dorsey openstaat voor meer crypto dan alleen bitcoin, zoals ethereum (ETH). Dorsey wil zich in elk geval richten op gedecentraliseerde technologie:

“Ik geloof in jou en je vermogen om systemen te begrijpen. Het is van cruciaal belang dat we onze energie richten op echt veilige en veerkrachtige technologieën die eigendom zijn van de massa van mensen, niet van individuen of instellingen. Alleen dat fundament zal zorgen voor de toepassingen waarnaar u verwijst.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie