Shane Kuijpers
21/10/2021 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2021 13:11

Bitcoin’s (BTC) all-time high komt niet door BTC ETF, JPMorgan noemt een andere reden

Nieuws
Bitcoin’s (BTC) all-time high komt niet door BTC ETF, JPMorgan noemt een andere reden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin’s (BTC) koersontwikkeling en de all-time high die daaruit voortkwam zijn geen direct gevolg van de lancering van de bitcoin ETF (exhange-traded fund). Volgens Amerikaanse bankgigant JPMorgan zit hier een andere reden achter.

Zoals te lezen was op Bloomberg wijst JPMorgan naar een andere aanstichter van de prijsstijging van bitcoin, namelijk inflatie. Strategen van de bank zijn ervan overtuigd dat het lanceren van een BTC ETF niet heeft per se heeft gezorgd voor extra vermogen wat richting ‘s werelds grootste cryptocurrency is gegaan. Wel denken zij dat het geloof in bitcoin is toegenomen. Het geloof dat bitcoin bescherming kan bieden tegen (toekomstige) inflatie. Bitcoin zou hier beter geschikt voor zijn dan bijvoorbeeld goud. Bij JPMorgan zien ze ook dat er veel geld van goud ETF’s naar bitcoin is verschoven, sinds begin september.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Van bitcoin naar goud

De Amerikaanse bank ziet steeds meer investeerders vertrouwen krijgen in bitcoin. Het vertrouwen in goud neemt juist af. Veel investeerders denken dat goud niet bestand zal zijn tegen de verwachte inflatie. Op steeds grotere schaal verkopen zij hun goud om vervolgens te herinvesteren in bitcoin. 

Paul Tudor Jones, oprichter van de Tudor Investment Corporation, zegt dat crypto momenteel de strijd van goud aan het winnen is. Ook Jones geeft aan dat bitcoin een goede hedge tegen inflatie kan vormen. Om die reden gaat zijn voorkeur nu dus uit naar bitcoin.

Jones geeft aan de de digitalisering van de wereld ook een grote rol speelt. Mensen hebben liever ‘digitaal goud’ dan fysiek. Wel voegt hij eraan toe dat zijn eigen voorkeur uitgaat naar de ‘originele’ bitcoin, in plaats van een ETF.

Niet iedereen deelt de mening van Paul Tudor Jones en de strategen van JPMorgan. Peter Schiff, die bekend staat om zijn negatieve houding ten opzichte van bitcoin en crypto in het algemeen, ziet het anders. Hij verwacht dat de recente ontwikkelingen juist een voorbode zijn van een nieuwe goud prijsstijging. 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie