Tim Kamp Tim Kamp
03/01/2024 22:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 18:27

‘BlackRock koopt vandaag $10 miljoen aan bitcoin voor ETF’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
‘BlackRock koopt vandaag $10 miljoen aan bitcoin voor ETF’

Foto: Tada Images/Shutterstock

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft op dit moment een aanvraag lopen voor een bitcoin (BTC) Exchange-Traded Fund (ETF). Vandaag vond een belangrijk onderdeel van dit proces plaats. Het investeerde namelijk miljoenen dollars in het fonds ter voorbereiding.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BlackRock gaat voor goede Bitcoin ETF-start

Volgens bronnen op X (voorheen Twitter) wordt verwacht dat BlackRock $10 miljoen aan bitcoin zal kopen als ‘pre-seeding‘ van het fonds. Dit zou een belangrijke mijlpaal zijn voor de acceptatie van bitcoin als een legitiem en waardevol activum door traditionele financiële instellingen. De investering van BlackRock, een bedrijf met meer dan $9 miljard aan beheerd vermogen, zou een grote erkenning kunnen vormen voor de digitale valuta.

De plannen van BlackRock werden onthuld in december vorig jaar. Echter is het vandaag eindelijk zover: op 3 januari zou de aankoop van $10 miljoen plaats moeten vinden. Op 23 december plaatste marktonderzoeksanalist James Seyffart een bericht op X waarin hij de plannen van BlackRock benadrukte. Seyffart voegde aan de post toe dat het document waarin de aankoop van bitcoin (BTC) wordt genoemd, nog niet definitief, goedgekeurd of “effectief” is. Hij merkte op dat de aankoop van bitcoin niet noodzakelijk betekent dat de lancering van de ETF zal plaatsvinden, maar dat BlackRock zich mogelijk wel voorbereid.

Volgens Seyffart is de vermelding van de datum 3 januari slechts plagen:  “Bovendien plagen ze (BlackRock) ons natuurlijk duidelijk door die datum erin te gooien, omdat het de datum van het Genesis-blok is.” Hiermee doelt Seyffart op de datum dat het eerste block van bitcoin is gemined, exact 15 jaar geleden.

Advertentie

Onderlinge strijd

Een andere analist, Eric Balchunas, deelde eind vorig jaar al zijn mening over de aankoop van een andere vermogensbeheerder. Zo was Bitwise van plan om niet $10 miljoen, maar $200 miljoen te investeren. Dit zou volgens Balchunas de plannen van BlackRock “omverblazen.”

“Dit zal aanzienlijk bijdragen in de beginfase van de race. Hoewel er nog geen aangewezen partij is genoemd, wordt dit waarschijnlijk binnenkort bekendgemaakt”, sloot de Bloomberg analist af.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie