Rico Engelbarts
06/10/2018 18:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2018 18:26

Blockchain expert Spencer Bogart: Waarom Bitcoin (BTC) de bodem bijna heeft bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Spencer Bogart, cryptocurrency-expert en partner bij de op crypto gerichte VC-onderneming Blockchain Capital, stelt in een interview met CNBC dat de prijs van Bitcoin (BTC) bijna haar dieptepunt bereikt heeft. In het programma Fast Money werd Bogart gevraagd naar waarom hij deze week de beste week voor crypto van het jaar noemde, terwijl de BTC-prijs weinig veranderingen meemaakte. Daarop antwoordde hij:

Kijk, tegen het einde van vorig jaar, toen we op het hoogtepunt van de bull markt waren, leek slecht nieuws amper effect te hebben op de markten. Ik zou zeggen dat we dat nu van de andere kant zien; in een week met geweldig nieuws van TD, Ric Edelman en Yale heeft dat nauwelijks effect op de [BTC-]prijs. Maar wat ik belangrijk vind is dat dit de nodige bouwstenen zijn die leiden tot meer institutioneel geld op crypto-gebied.

Met TD doelt Bogart op het Amerikaanse makelaarskantoor TD Ameritrade dat geïnvesteerd heeft in crypto-exchange ErisX. Ric Edelman, uit dezelfde quote, is de voorzitter van financieel adviesbureau Edelman Financial Services die zich aangesloten heeft bij het adviesorgaan van Bitwise Asset Management en tevens geld investeerde in het bedrijf. De Amerikaanse universiteit Yale zou geïnvesteerd hebben in een crypto-fonds dat meer dan $400 miljoen opgehaald heeft.

We zijn ongeveer 70% gedaald vanaf onze hoogtepunten. Daarom denk ik dat Bitcoin dichtbij een bodem zit en dat geldt ook voor de rest van de crypto markt. Volgens mij kan het nog wel even duren maar elk van deze nieuwsitems is iets waarmee we het crypto-vuur kunnen doen opvlammen wanneer we in de volgende bull markt zitten.

Bogart is niet de eerste die zegt dat de bodem voor Bitcoin nu wel bereikt is. Eerder gaf Mike Novogratz al aan dat dit het geval was en ook uit een recent onderzoek van Fundstrat Global Advisors bleek dat 54% van de institutionele investeerders overtuigd is van de BTC-prijs niet veel lager zal zakken. Menig crypto-belegger zal best willen geloven dat de bodem inderdaad bereikt is maar kijkend naar de prijsbewegingen van BTC in de afgelopen maanden is het meer de vraag hoe lang die volgende bull markt waar Bogart aan refereert nog op zich laat wachten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie