Rico Engelbarts
06/10/2018 13:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2018 13:46

Fundstrat onderzoek: Cryptocurrencies stijgen tijdens recessie en Bitcoin heeft bodem bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
fundstrat_onderzoek_cryptocurrencies_stijgen_tijdens_recessie_en_bitcoin_heeft_bodem_bereikt

Een nieuw onderzoek van Fundstrat Global Advisors toont aan dat 72% van institutionele investeerders gelooft dat de koersen van cryptocurrencies tijdens een economische recessie zullen stijgen.
Het Fundstrat onderzoek werd uitgevoerd tijdens een diner met 25 niet nader bekend gemaakte instituten. De resultaten werden vergeleken met een onderzoek op Twitter. Uit dat onderzoek blijkt dat 59% van de Twitter-respondenten gelooft dat cryptocurrencies zullen stijgen tijdens een recessie.
De resultaten zijn niet compleet verrassend. Als men naar landen als Venezuela, Iran en Argentinië kijkt, die momenteel met een economische crisis kampen, ziet men dat de adoptie van crypto omhoog geschoten is.
Toch zijn niet alle investeerders het compleet eens met de conclusies uit het onderzoek. Mati Greenspan, senior marktanalist bij eToro zei:

Ik denk niet dat het zo binair is. Als we naar de afgelopen jaren kijken, heeft crypto een unieke correlatie met risicovolle activa. Ze zijn gestegen naarmate investeerders extra risico opzochten. Ik zie echter wel waarom investeerders dit denken. Bitcoin is gebouwd  om een ​​alternatief te bieden voor fiat-geld dat wordt beheerd door overheden en banken. Als er een katalysator zou zijn die mensen zou doen twijfelen aan de rol van deze instellingen, dan zie ik ze [de koersen] stijgen.

De vragenlijst van het onderzoek vroeg tevens naar welke cryptocurrency de favoriet is onder de investeerders. In het Fundstrat onderzoek koos 59% procent voor Bitcoin (BTC). In het Twitter-onderzoek koos 46% voor Ripple (XRP).
De meningen over Ripple lijken erg verdeeld. Hoewel 46% aangaf dat XRP hun favoriet is, vond 31% van de Twitter-respondenten Ripple het minst zinvol. Onder de institutionele investeerders vond 28% het project achter Ripple het minst zinvol en koos niemand XRP als favoriet.
Een ander verschil is dat onder de institutionele investeerders 54% zegt dat Bitcoin haar dieptepunt heeft bereikt tegenover 44% op Twitter. Tevens geloven meer institutionele investeerders dat Bitcoin de $15.000 zal overschrijden tegen het eind van 2019 dan particuliere investeerders.
Het lijkt erop dat momenteel de grote investeerders meer in Bitcoin geloven dan de kleine investeerders. Tom Lee, CEO van Fundstrat Global denkt dat Bitcoin nog dit jaar de $20.000 gaat bereiken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie