Rico Engelbarts
05/10/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:46

Wall Street firma Fundstrat: Instituties optimistischer over crypto dan particulieren

Nieuws

Volgens een nieuwe opiniepeiling van Wall Street firma Fundstrat zijn institutionele investeerders positiever omtrent crypto dan particuliere beleggers. Dit gaat tegen het algemeen geloof in dat de institutionele investeerders vaak juist de rationelere en terughoudendere zijde vertegenwoordigen.
De opiniepeiling van Fundstrat – een van de eerste Wall Street bedrijven die zich op crypto richtte – bestaat uit een lijst van zes vragen. De vragen werden op Twitter voorgelegd aan particuliere beleggers en daarna nogmaals gesteld tijdens een diner met institutionele investeerders.
Fundstrat publiceerde gisteren een rapport van de resultaten van haar opiniepeiling. De resultaten laten zien dat meerdere particulieren en institutionele investeerders geloven dat de prijs van Bitcoin (BTC) haar bodem heeft bereikt. Echter waren institutionele investeerders hier overtuigder van, met een marge van zo’n 10%.
De instituties waren ook optimistischer over de toekomst van BTC. Zo’n 57% gelooft dat BTC 2019 zal eindigen boven de $15.000. Onder de particuliere beleggers was het sentiment enigszins minder optimistisch en gelooft 40% in een prijs boven de $15.000 rond eind 2019.

THORChain (RUNE) koers kan na harde daling met 300% herstellen

‘The great divide’

Verreweg het grootste verschil tussen de particulieren en instanties liet zich zien in het kiezen van een favoriete cryptocurrency. Beide partijen werd gevraagd om de best en slechtst presterende cryptocurrencies van 2019 aan te wijzen uit een lijst die werd verstrekt door Fundstrat.  
Voor de particulieren was Ripple (XRP) de grootste favoriet met zo’n 46% van de uitgebrachte stemmen. BTC kwam als tweede, gevolgd door Ethereum (ETH) en EOS. Dit in tegenstelling tot de instituties, waarbij de grote favoriet BTC is met zo’n 59% van de stemmen. EOS was in deze peiling tweede met 18%, gevolgd door een ETH, NEO, Tron, en Stellar.
wall_street_firma_fundstrat_instituties_optimistischer_over_crypto_dan_particulieren_grafiek

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie