Roy van Krieken Roy van Krieken
18/10/2022 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2022 18:04

Bloomberg analist: Bitcoin is te koop tegen een gigantische korting

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bloomberg analist: Bitcoin is te koop tegen een gigantische korting

Foto: Foto: Mc_Cloud/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers hangt al een behoorlijke poos rond de $20.000. Grote macro-economische onrust zorgt voor onzekerheid op de markt.Volgens vooraanstaand commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, is het echter wellicht een uitstekend moment om in te schalen. Hij stelt dat er al 2 jaar niet zo’n hoge korting was op het kopen van BTC.

$0 naar bitcoin ETF’s, is dat een slecht teken? Expert legt uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin naar $100.000

Volgens McGlone is het daarnaast een kwestie van tijd voordat BTC weer aan een astronomische rally begint. Volgens hem is het zelfs bijna onvermijdelijk dat de BTC koers vroeg of laat de $100.000 aan gaat tikken, dat stelde hij gisteren in een interview met Stansberry Research.

Deze rally zal volgens McGlone worden ingezet door een hernieuwde vraag naar BTC onder investeerders en het beperkte aanbod van bitcoin. Immers, bitcoin is een van de weinige, al dan niet de enige, activa met een absolute schaarste. Er kunnen nooit meer dan 21 miljoen BTC bestaan.

“Bitcoin, ik denk dat het een kwestie van tijd is dat het waardeert naar dat $100.000 niveau, en op een gegeven moment zal het gewoon naar binnen glijden en in die bullmarkt overgaan, misschien op hetzelfde moment als goud en treasuries doen in termen van prijs. Het belangrijkste op dit moment is dat BTC wordt verpletterd, maar het is nog nooit zo afgeprijsd geweest op 100-week en 200-week moving average. Het zijn eenvoudige feiten van vraag en aanbod, “

Is de bitcoin bodem bereikt?

Volgens McGlone is het overduidelijk dat de BTC koers op dit moment een bodem aan het vormen is. Hij vergelijkt dit proces met 2018. Destijds vormde de koers een bodem rond de $5.000 en volgens McGlone zijn de overeenkomsten opmerkelijk te noemen.

“Bitcoin bouwt een fundament rond $19.000 tot $20.000 zoals het in 2018/19 rond $5.000 deed. Het kwam wel zo laag als $3.000, en hier zijn we op $19.000. Dus dat is wat Bitcoin doet; het daalt continu tot het ineens alleen maar stijgt,”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie