Roy van Krieken Roy van Krieken
04/11/2022 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2022 18:33

Bloomberg: ‘Crypto’s kunnen weer voorsprong op aandelen krijgen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bloomberg: 'Crypto’s kunnen weer voorsprong op aandelen krijgen'

Foto: Vintage Tone/Shutterstock

De koersen van zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) doen het laatste paar dagen relatief goed. Dit heeft ervoor gezorgd dat eigenlijk de volledige crypto markt de afgelopen week geregeld groen kleurde. Dit terwijl de aandelenmarkt eigenlijk vooral verder wegzakte. Volgens commodities analist bij Bloomberg, Mike McGlone, suggereert dit dat crypto-activa op korte termijn weer een flinke voorsprong kunnen gaan krijgen op aandelen.

$0 naar bitcoin ETF’s, is dat een slecht teken? Expert legt uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Correlatie van crypto met aandelen

Volgens McGlone zijn cryptocurrencies zoals BTC en ETH op dit moment relatief risicoloos, vooral in vergelijking met aandelen. Dat stelde hij in een nieuw Bloomberg Intelligence rapport dat gisteren werd gepubliceerd.

Vooral de lage volatiliteit van de meeste cryptocurrencies is voor McGlone reden om te stellen dat het risico dat met crypto-investeringen gemoeid gaat op dit moment erg laag is. Dat betekent tevens dat andere soorten investeringen juist meer risicovol zijn. En dat is waarom McGlone gelooft dat cryptocurrencies aan een flinke inhaalslag kunnen beginnen.

McGlone stelt daarnaast dat de huidige trend door zal lopen tot in het volgende jaar waardoor de koersen van bitcoin en ethereum aan een mooi herstel zouden kunnen beginnen. Dit terwijl het sentiment op de aandelenmarkt, als gevolg van beleid van de Amerikaanse centrale bank, ronduit slecht te noemen is.

“Een grote tegenwind voor de meeste risicovolle activa is dat de Federal Reserve de verkrapping intensiveert terwijl de aandelenkoersen en de wereldwijde bbp-groei afnemen, maar crypto’s tonen tekenen dat ze hun neiging om te overtreffen zouden kunnen hervatten.”

Bitcoin $100.000

Eerder was in het bitcoin nieuws te lezen dat Mike McGlone al enorm bullish was over bitcoin en de rest van de crypto markt. In oktober was het volgens hem zelfs simpelweg een kwestie van tijd voordat de BTC koers eindelijk de magische mijlpaal van $100.000 zal bereiken.

“Bitcoin, ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat het waardeert naar dat $100.000 niveau”

Daarnaast is McGlone van mening dat het prijspunt ronde de $19.000-$20.000 een bodem is voor de koers van de grootste cryptocurrency.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie