Ivo Melchers Ivo Melchers
31/12/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2022 14:05

‘Boomers’ blijken betere crypto investeerders dan jongere generaties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Vladimir Golovanov

De nieuwe, opkomende crypto-industrie lijkt vooral de interesse te wekken bij de jongere generaties. Echter concludeert een nieuw onderzoek dat de zogenoemde boomers betere crypto investeerders zouden zijn dan mensen uit de jongere generaties.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Populariteit crypto bij jongere generaties

Eerder kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat onderzoek had aangetoond dat de vraag naar cryptocurrencies als onderdeel van een pensioenplan veel hoger is bij de jongere generaties (generatie Z en de millenials) dan bij de oudere generaties (generatie X en de boomers).

Mensen uit generatie Z zijn op het moment tussen de 7 en 21 jaar oud en de millenials zijn tussen de 37 en 51 jaar oud. Aan de andere kant horen de mensen tussen de 52 en 66 jaar oud bij de generatie X en de mensen tussen de 67 en 83 jaar oud behoren tot de boomers.

Een ander onderzoek liet ook zien dat digitale valuta het meest populair is bij de millenials: 15% van de Amerikanen behorend tot deze generatie zou namelijk investeren in de nieuwe activaklasse.

Advertentie

Boomers zijn betere crypto investeerders

Volgens een nieuw rapport van Bybit en consumentenonderzoekbedrijf Toluna zouden boomers significant meer onderzoek doen naar cryptovaluta voordat ze hun geld erin gaan stoppen. Het rapport zegt dat 34% van de boomers ‘’een paar dagen’’ besteedt aan onderzoek voor een project alvorens te investeren – 50% meer dan de andere generaties. Nog zorgwekkender: 64% van de Noord-Amerikaanse investeerders besteedt minder dan twee uur of doet helemaal niet onderzoek naar een bepaald cryptoproject.

Boomers zijn ook meer geneigd om hun onderzoek te richten op technische factoren zoals tokenomics, omzet en concurrentielandschap. Vergelijk dit met de jongere generaties die meer geneigd zijn om naar reputatie-elementen, zoals een charismatische oprichter en de looks van de website, te kijken.

Boomers kunnen dan wel dik in de minderheid zijn als het aankomt op het investeren in de wereld van crypto, maar ze zullen naar alle waarschijnlijkheid wel beter presteren dan de jongere generaties.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie