Ivo Melchers Ivo Melchers
15/02/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2023 10:30

Britse autoriteiten gaan bitcoin geldautomaten aanpakken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La FCA británica busca reprimir los cajeros automáticos de BTC

Foto: StreetVJ / Shutterstock.com

In 2022 heeft de Britse financiële waakhond de aanbieders en exploitanten van bitcoin (BTC) geldautomaten geschreven met de mededeling dat ze moeten sluiten of anders gestraft zullen worden. Met deze automaten kunnen gebruikers geld storten dat vervolgens wordt ingewisseld voor bitcoin of andere crypto en wordt gestuurd naar hun wallet.

Inmiddels handhaaft de Britse Financial Conduct Authority (FCA) haar eerdere aankondiging dat alle crypto-geldautomaten die in het land actief zijn, dit illegaal doen. Elk bedrijf dat crypto-gerelateerde diensten aanbiedt in het VK moet geregistreerd zijn bij de FCA met het oog op de naleving van de anti-witwaspraktijken en financiering van terrorisme. Geen van de crypto-activabedrijven heeft goedkeuring om crypto ATM diensten aan te bieden, wat betekent dat alle geldautomaten illegaal opereren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin ATM’s in Leeds

De financiële waakhond werkt samen met de politie van West Yorkshire om exploitanten van bitcoin ATM’s in de Noord-Engelse stad Leeds aan te pakken. Het cyberteam van de politie van West Yorkshire zegt dat het ‘’meerdere live crypto-geldautomaten’’ heeft geïdentificeerd zonder te zeggen hoeveel of waar ze zich bevonden.

Rechercheur sergeant Lindsey Brants van de politie van West Yorkshire zei het volgende:

‘’Er werden waarschuwingsbrieven uitgegeven waarin de operators werden verzocht de machines niet meer te gebruiken en dat elke overtreding van de voorschriften zou leiden tot een onderzoek op grond van de witwasvoorschriften.’’

Data van Coin ATM Radar laat zien dat er in totaal 28 bitcoin ATM’s zijn geïnstalleerd verspreid over het Verenigd Koninkrijk. Hiermee staat het op de 25e plek wat betreft landen met de meeste bitcoin ATM’s. De Verenigde Staten staat logischerwijs op de eerste plek met een totaal van 33.763 verschillende locaties. De nummer twee en drie worden bezet door Canada en Spanje met respectievelijk 2.651 en 272 verschillende automaten.

Advertentie

Faillissement enorme Bitcoin geldautomaten specialist

Onlangs kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat Coin Cloud, een bedrijf dat meer dan 4.000 bitcoin ATM’s in Brazilië en de Verenigde Staten installeerde, zijn faillissement had aangevraagd. In totaal heeft het in Las Vegas gevestigde bedrijf voor tussen de 100 en 500 miljoen dollar aan schulden. Daartegenover heeft het voor ongeveer 50 tot 100 miljoen dollar aan assets, maar ook nog 10.000 schuldeisers.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie