Roy van Krieken Roy van Krieken
10/05/2022 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2022 15:45

Cathie Wood voorspelt een spoedig einde van de bitcoin bearmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ark Invest al frente de la batalla por el fondo bursátil BTC

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

De koers van bitcoin (BTC) en de meeste andere cryptocurrencies zakten volledig in elkaar gisteren. Bitcoin bereikte zelfs weer de $30.000, een prijspunt dat al bijna een jaar niet meer gezien was. Desalniettemin verwacht de oprichter van ARK Invest, Cathie Wood, dat het einde van de bearmarkt niet lang meer op zich zal laten wachten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cathie Wood over bitcoin en crypto

In een video op YouTube voorspelt Wood dat de bodem voor risk-on activa zoals bitcoin en ethereum (ETH) binnenkort bereikt zal worden. Volgens haar is de sterke correlatie tussen de aandelenmarkt en de cryptomarkt een tijdelijk fenomeen en volgens Wood laat deze tijdelijke sterke correlatie zien dat we het einde van de bearmarkt naderen,

“Crypto, een nieuwe activaklasse, zou niet op de Nasdaq mogen lijken, maar dat doet het wel. Het is sterk gecorreleerd op dit moment. Je weet dat je in een bearmarkt zit en misschien dicht bij het einde als alles op elkaar begint te lijken, en we zien de capitulatie van de ene markt na de andere.”

Crypto op de lange termijn

Cathie Wood is ondanks de huidige bearmarkt nog altijd even hoopvol op de lange termijn. Volgens haar is de kans groot dat de crypto industrie de potentie heeft om exponentieel te groeien en zelfs om de samenleving fundamenteel te veranderen.

“Gezien de troosteloosheid op de aandelenmarkten en de obligatiemarkten vandaag en nu in toenemende mate grondstoffenmarkten en crypto, kijk eens naar ons onderzoek, lees onze Twitter-profielen voor wat hoop en optimisme, want ik kan je niet vertellen hoe opgewonden en vol vertrouwen we zijn dat onze platforms de wereld gaan transformeren en nu exponentiële groeitrajecten ingaan. Dit gaat niet over vijf jaar vanaf nu. We leven nu de realiteit die slechts een droom was in de tech- en telecom bubbel.”

Cathie Wood en ARK Invest hebben hun pijlen gericht op industrieën, zoals uiteraard de crypto industrie, waarvan zij verwachten dat deze in de toekomst extreem hard kunnen groeien. Ondanks de bearmarkt is dit geloof niet veranderd en de investeringsstrategie van ARK Invest blijft hetzelfde.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie