Rico Engelbarts
19/09/2020 14:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2020 14:17

CEO miljardenbedrijf legt uit waarom hij bijna een half miljard in bitcoin (BTC) heeft gestopt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CEO miljardenbedrijf legt uit waarom hij bijna een half miljard in bitcoin (BTC) heeft gestopt

Micheal Saylor, de CEO van MicroStrategy, legt in een interview met Anthony Pompliano uit waarom zijn bedrijf onlangs een enorme positie in bitcoin (BTC) heeft ingenomen. Het bedrijf staat in het cryptoruim bekend voor zijn investering van $250 miljoen.
Volgens Saylor is er een probleem met het bezitten van contanten als een lange termijn beleggingsstrategie en verwijst hiermee naar de contra-intuïtieve stijging van obligaties en aandelen. Contant geld zou namelijk juist wegsmelten in de obligatie en aandelenmarkt wat volgens hem zonde is.
De CEO is er sterk van overtuigd dat elke intelligente belegger opzoek is naar aandelen die met 10 keer zijn eigen waarde kan stijgen. Als voorbeeld neemt hij de winnende formule van de afgelopen tien of vijftien jaar, een dominant digitaal netwerk dat fundamentele waarde heeft gematerialiseerd.

“Iedere intelligente belegger wil zijn portfolio x10. Dat was wat men wilde toen ze Amazon kochten in 2011, dat is wat je kreeg toen je Apple kocht toen de iPhone uitkwam. Dat is wat elke rationele winnaar krijgt; Je wilt een 10x voordeel.”

Apple, Amazon, Facebook, Google, Twitter en YouTube zijn allemaal netwerken die onze beleving van de wereld significant veranderd hebben, en ook het digitale goud zal in dit rijtje passen.
De CEO vindt het geweldig dat er zoveel innovatie is en dat er volop geëxperimenteerd wordt met DeFi. Ondanks het grote aantal cryptocurrencies blijft BTC nog altijd koning en zal Saylor een enorme hoeveelheid energie besteden om het netwerk te beschermen en te upgraden.
MicroStrategy heeft laten weten dat het zijn kasbeleid heeft aangepast zodat de meerderheid van de kasreserves in bitcoin zal zijn. Eerder deze week kondigde het bedrijf aan dat zijn laatste bitcoin aankopen in totaal $425 miljoen bedroegen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie