Chinese scam niet de oorzaak van recente correctie bitcoin (BTC), stelt onderzoeksbedrijf

Chinese scam niet de oorzaak van recente correctie bitcoin (BTC), stelt onderzoeksbedrijf

De recente correctie van de bitcoin (BTC) koers is volgens onderzoeksbedrijf TokenAnalyst niet het gevolg van een Chinese scam. De criminelen zouden volgens geruchten grote hoeveelheden bitcoin op de markt dumpen via onder andere Binance met een correctie als gevolg.

Het project, PlusToken, zou naar verluidt ruim $3 miljard aan cryptocurrencies afhandig hebben gemaakt van slachtoffers. Het grootste deel van het team is inmiddels opgepakt, echter zouden een aantal leden nog vrij rondlopen. Volgens Dovey Wan zou iemand grote hoeveelheden bitcoin om willen zetten in fiat-valuta via cryptocurrency exchanges.

Door het sterk toegenomen aanbod daalde de bitcoin prijs was de stelling. Echter blijkt uit een analyse van TokenAnalyst, opgericht door Sid Shekhar, dat grote hoeveelheden bitcoin niet naar wallets van exchanges zouden zijn verplaatst. In een e-mail aan Bloomberg schrijft Shekhar:

Het ziet er naar uit dat geen van deze adressen van exchanges zijn. Dus dat was verhelderend. We zullen dit in de gaten blijven houden om te zien of ze op een gegeven moment de honderden miljoenen naar exchanges verplaatsen.

Advertentie

Het bedrijf vond na een uitgebreide analyse van de Bitcoin-blockchain duizenden bitcoins van de oplichters. Echter zou een groot deel van het geld een maand geleden al zijn omgewisseld, aldus Shekhar.

De Chinese ponzifraude blijkt dus niet de directe reden te zijn voor de recente correctie. Wat de reden dan wel was, is op dit moment onduidelijk.

Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.070,93 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.959,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.987,52 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.990,98 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.018,83 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€9.021,23 Kopen
Laatste nieuws