Kevin Schijven Kevin Schijven
15/08/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2019 14:45

Bitcoin (BTC) koers omlaag door gigantische Chinese scam?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers omlaag door gigantische Chinese scam?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers zag opnieuw een behoorlijke daling vandaag, wat de prijs ruim onder de $10.000 bracht. Dovey Wan, medeoprichter van Primitive Ventures, schrijft op Twitter op 14 augustus dat de oorzaak van deze daling een Chinese Ponzi scam is.
Het Chinese bedrijf achter de ponzifraude, genaamd PlusToken, begon medio 2018. Het bedrijf beloofde enorme rendementen aan investeerders, zou begin 2019 al meer dan 10 miljoen leden bereikt hebben en lichtte de investeerders uiteindelijke voor zo’n $3 miljard aan cryptocurrencies op.
Het team achter PlusToken werd door de Chinese politie twee maanden geleden opgepakt en moet volgens Wan waarschijnlijk een lange tijd de cel in. Echter heeft de politie de cryptocurrencies, 200.000 BTC en 800.000 ETH, niet in beslag kunnen nemen.


Wan zegt dat een aantal leden, die niet zijn opgepakt, begonnen zijn met het massaal dumpen van de gefraudeerde cryptocurrencies op exchanges. Ze worden sinds begin juli  constant in hoopjes van 50 tot 100 BTC verkocht op cryptocurrency-exchanges als Binance, Huobi en Bittrex.
Deze massale verkoop drijft de prijzen omlaag, wat andere investeerders ook aanzet hun cryptocurrency te verkopen waardoor de prijzen nog harder dalen. Met meer dan $3 miljard aan gefraudeerde cryptocurrency zou dit veruit de grootste scam tot nu toe kunnen zijn.
Wan waarschuwt dat men nu moet ingrijpen voordat het te laat is. Ze stelt voor dat blockchain-analysebedrijven als Chainalys en Pechshield de adressen goed in de gaten moet houden en dat de cryptocurrency-exchanges de adressen op een zwarte lijst moeten zetten.
In juni kwam naar buiten dat 100.000 Amerikanen het slachtoffer zijn geworden van Indiase oplichters. Er werd toen voor bijna $1,7 miljoen aan onder andere BTC buitgemaakt. In mei verloor een man uit Jersey $1,5 miljoen aan BTC door een scam.
Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie