Timo Bult Timo Bult
15/08/2019 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2019 07:15

Bitcoin (BTC) zakt door psychologische grens, test support bij $9.500

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt door psychologische grens, test support bij $10.500

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zakt opnieuw verder weg nadat twee belangrijke supports het begaven. Dit brengt de bitcoin koers weer terug onder de $10.000. Dit keer worden ook de altcoins meegetrokken met een donkerrode kleurende top 10 cryptocurrencies.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.675 na in de afgelopen 24 uur met ruim 8,8% in waarde te zijn gedaald. De rest van de top 5 ziet echter nog grotere verliezen.
Zo staat ethereum (ETH) met een waarde van $179,3 net iets meer dan 13,6% in de min. Ripple (XRP) ziet een daling van 12,8% en komt daarmee op $0,2568 te staan. De grootste daler op dit moment met -16,4% is bitcoin cash (BCH). De altcoin komt daarmee op een waarde van $289,4.
Opvallend is hoe de altcoin UNSUS SED LEO (LEO) een opmars maakt nadat het over de afgelopen 24 uur met een kleine 0,1% in waarde wist te stijgen. Het haalt hiermee zowel cardano (ADA) en TRON (TRX) in. TRON zakt hierdoor dus naar plek 14. Al met al daalde de totale marktkapitalisatie met maar liefst $30 miljard.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Nadat de koers sinds 10 augustus in een duidelijke neerwaartse trend terecht is gekomen, wist bitcoin (BTC) gisteren nog even support te vinden bij $10.500. BTC steeg kort terug richting de resistance op $10.700. Dit bleek echter van korte duur te zijn.
Het zakte hier namelijk aan het eind van de middag alsnog doorheen. De daling versnelde richting de $10.000, waar het opnieuw even support leek te vinden. Maar opnieuw begaf ook deze support het.
Bitcoin (BTC) kwam daarmee onder de $10.000 terecht, een prijsniveau dat wordt gezien als een psychologische barrière. De daling versnelde en de bitcoin koers lijkt voor nu support te vinden op $9.500.
Zakt BTC ook hier doorheen dan ligt de volgende support op $9.200. De eerstvolgende belangrijke weerstand ligt op de psychologische grens van $10.000.
Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie