Timo Bult Timo Bult
15/08/2019 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2019 07:15

Bitcoin (BTC) zakt door psychologische grens, test support bij $9.500

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt door psychologische grens, test support bij $10.500

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) zakt opnieuw verder weg nadat twee belangrijke supports het begaven. Dit brengt de bitcoin koers weer terug onder de $10.000. Dit keer worden ook de altcoins meegetrokken met een donkerrode kleurende top 10 cryptocurrencies.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $9.675 na in de afgelopen 24 uur met ruim 8,8% in waarde te zijn gedaald. De rest van de top 5 ziet echter nog grotere verliezen.
Zo staat ethereum (ETH) met een waarde van $179,3 net iets meer dan 13,6% in de min. Ripple (XRP) ziet een daling van 12,8% en komt daarmee op $0,2568 te staan. De grootste daler op dit moment met -16,4% is bitcoin cash (BCH). De altcoin komt daarmee op een waarde van $289,4.
Opvallend is hoe de altcoin UNSUS SED LEO (LEO) een opmars maakt nadat het over de afgelopen 24 uur met een kleine 0,1% in waarde wist te stijgen. Het haalt hiermee zowel cardano (ADA) en TRON (TRX) in. TRON zakt hierdoor dus naar plek 14. Al met al daalde de totale marktkapitalisatie met maar liefst $30 miljard.

Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden

Bitcoin (BTC)

Nadat de koers sinds 10 augustus in een duidelijke neerwaartse trend terecht is gekomen, wist bitcoin (BTC) gisteren nog even support te vinden bij $10.500. BTC steeg kort terug richting de resistance op $10.700. Dit bleek echter van korte duur te zijn.
Het zakte hier namelijk aan het eind van de middag alsnog doorheen. De daling versnelde richting de $10.000, waar het opnieuw even support leek te vinden. Maar opnieuw begaf ook deze support het.
Bitcoin (BTC) kwam daarmee onder de $10.000 terecht, een prijsniveau dat wordt gezien als een psychologische barrière. De daling versnelde en de bitcoin koers lijkt voor nu support te vinden op $9.500.
Zakt BTC ook hier doorheen dan ligt de volgende support op $9.200. De eerstvolgende belangrijke weerstand ligt op de psychologische grens van $10.000.
Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie