Home Nieuws Bitcoin nieuws Brit verliest $1,5 miljoen door bitcoin (BTC) scam

Brit verliest $1,5 miljoen door bitcoin (BTC) scam

- Advertentie -

Een man uit Britse eiland Jersey is naar verluidt al zijn spaargeld kwijtgeraakt als gevolg van een bitcoin (BTC) scam. Dat meldt de Jersey Evening Post op 3 mei.

Het slachtoffer zou over een periode van 18 maanden meer dan £1.2 miljoen (€1.4 miljoen) geïnvesteerd hebben in de scam. Volgens de Jersey Evening Post werd het slachtoffer benaderd door de scammers nadat hij op het internet naar bitcoin informeerde.

Het slachtoffer werd wijs gemaakt dat zijn spaargeld naar verschillende legitieme bitcoin-investeringen zou gaan terwijl hem een rendement van 1500 procent werd beloofd. Daar bleek dus niets van waar te zijn. Het opvallende aan dit verhaal is dat het zou gaan om een ervaren investeerder.

Het Britse National Crime Agency, die de zaak onderzoekt, zegt dat de kans dat het slachtoffer zijn investeringen terug zal vinden zeer klein is. Mike Jones, directeur van de Jersey Financial Services Commission, geeft een waarschuwing voor dit soort investeringen:

Na het enorme verlies van deze eilandbewoner, waarschuwen we lokale bewoners om extra waakzaam te zijn wanneer ze investeren in cryptocurrencies of een investering die te mooi lijkt om waar te zijn en zonder risico een hoog rendement belooft. Ontvang altijd eerst onafhankelijk advies van een professional en zorg ervoor dat het bedrijf waarmee je te maken hebt, legitiem is.

Onlangs werden twee individuen aangeklaagd door de openbaar aanklager van New York voor bankfraude en het shadow banken van cryptocurrency-exchanges.

Momenteel loopt er een zaak tegen cryptocurrency-exchange Bitfinex dat ervan beschuldigd wordt $850 miljoen uit de reserves van Tether (USDT) te hebben gehaald om zijn verliezen te verbergen.

Vorige week werd een onderzoeksrapport uitgebracht van CipherTrace waaruit blijkt dat er in 2019 al voor $1,2 miljard in cryptocurrencies is gefraudeerd.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...