Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Wallets en Exchanges Er is $365 miljoen aan cryptocurrency gestolen in 2019

Er is $365 miljoen aan cryptocurrency gestolen in 2019

Uit een nieuw onderzoeksrapport van CipherTrace blijkt dat in het eerste kwartaal van 2019 er $356 miljoen aan cryptocurrency gestolen is.

Cryptocurrency exchanges hebben aanzienlijke bedragen verloren in 2019. De eerste is Cryptopia waar in januari $16 miljoen aan cryptocurrencies werd gestolen. In maart onthulde de Singaporese exchanges DragonEx en Coinbene dat zij gehackt zijn. Zij verloren $1 miljoen en $45 miljoen respectievelijk.

- Advertentie -

Eind februari had de Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Coinbin faillissement aangevraagd. Een werknemer van Coinbin en voormalig werknemer van Youbit zou $26 miljoen aan cryptocurrency hebben verduisterd.

Eind maart maakte de Zuid-Koreaanse exchange Bithumb bekend dat zij gehackt zijn. Het zou toen om een inside job gaan waarbij er $13 miljoen aan EOS (EOS) en $6 miljoen aan Ripple (XRP) is gestolen.

CipherTrace telt ook het debacle rond de Canadese cryptocurrency exchange QuadrigaCX mee. De eigenaar zou naar verluidt eind vorig jaar gestorven zijn en alle private cryptocurrency wallet keys het graf mee in hebben genomen. Vervolgens kon QuadrigaCX $195 miljoen in cryptocurrency die het bedrijf zijn klanten verschuldigd is niet meer uitbetalen. Het onderzoek loopt nog, maar de omstandigheden zijn verdacht op zijn zachtst gezegd. CipherTrace ziet het bedrag dan ook als gestolen.

Daar blijft het echter niet bij. Recentelijk werd de cryptocurrency exchange Bitfinex aangeklaagd door de officier van justitie van New York. Bitfinex zou naar verluidt $850 miljoen uit de reserves van Tether gehaald hebben om zijn verliezen te verbergen. CipherTrace overweegt ook dit bedrag mee te tellen waardoor het totaal aan verloren cryptocurrency in 2019 zelfs $1,2 miljard bedraagt.

Volgens CipherTrace zou het echte bedrag zelfs nog hoger kunnen liggen. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen en overheden pleiten voor de invoering van regelgeving omtrent cryptocurrency en cryptocurrency exchanges.

Verder meldt CipherTrace dat betalingen vanuit Amerikaanse exchanges naar offshore cryptocurrency wallets de afgelopen twee jaar met 46% zijn gestegen:

Zodra deze betalingen exchanges en wallets in andere delen van de wereld bereiken, vallen ze niet meer onder de radar van de Amerikaanse autoriteiten. Dit toont een belangrijke blinde vlek voor de VS.

Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.170,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.199,23 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.224,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.225,28 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.283,13 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...