Kevin Schijven Kevin Schijven
03/05/2019 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2019 09:50

Er is $365 miljoen aan cryptocurrency gestolen in 2019

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Uit een nieuw onderzoeksrapport van CipherTrace blijkt dat in het eerste kwartaal van 2019 er $356 miljoen aan cryptocurrency gestolen is.
Cryptocurrency exchanges hebben aanzienlijke bedragen verloren in 2019. De eerste is Cryptopia waar in januari $16 miljoen aan cryptocurrencies werd gestolen. In maart onthulde de Singaporese exchanges DragonEx en Coinbene dat zij gehackt zijn. Zij verloren $1 miljoen en $45 miljoen respectievelijk.
Eind februari had de Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Coinbin faillissement aangevraagd. Een werknemer van Coinbin en voormalig werknemer van Youbit zou $26 miljoen aan cryptocurrency hebben verduisterd.
Eind maart maakte de Zuid-Koreaanse exchange Bithumb bekend dat zij gehackt zijn. Het zou toen om een inside job gaan waarbij er $13 miljoen aan EOS (EOS) en $6 miljoen aan Ripple (XRP) is gestolen.
CipherTrace telt ook het debacle rond de Canadese cryptocurrency exchange QuadrigaCX mee. De eigenaar zou naar verluidt eind vorig jaar gestorven zijn en alle private cryptocurrency wallet keys het graf mee in hebben genomen. Vervolgens kon QuadrigaCX $195 miljoen in cryptocurrency die het bedrijf zijn klanten verschuldigd is niet meer uitbetalen. Het onderzoek loopt nog, maar de omstandigheden zijn verdacht op zijn zachtst gezegd. CipherTrace ziet het bedrag dan ook als gestolen.
Daar blijft het echter niet bij. Recentelijk werd de cryptocurrency exchange Bitfinex aangeklaagd door de officier van justitie van New York. Bitfinex zou naar verluidt $850 miljoen uit de reserves van Tether gehaald hebben om zijn verliezen te verbergen. CipherTrace overweegt ook dit bedrag mee te tellen waardoor het totaal aan verloren cryptocurrency in 2019 zelfs $1,2 miljard bedraagt.


Volgens CipherTrace zou het echte bedrag zelfs nog hoger kunnen liggen. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen en overheden pleiten voor de invoering van regelgeving omtrent cryptocurrency en cryptocurrency exchanges.
Verder meldt CipherTrace dat betalingen vanuit Amerikaanse exchanges naar offshore cryptocurrency wallets de afgelopen twee jaar met 46% zijn gestegen:

Zodra deze betalingen exchanges en wallets in andere delen van de wereld bereiken, vallen ze niet meer onder de radar van de Amerikaanse autoriteiten. Dit toont een belangrijke blinde vlek voor de VS.

Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie