Kevin Schijven Kevin Schijven
02/05/2019 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2019 07:30

Twee individuen aangeklaagd voor shadow banking van cryptocurrency bedrijven

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Twee individuen aangeklaagd voor het shadow banking van cryptocurrency bedrijven

De openbaar aanklager van New York heeft twee individuen aangeklaagd voor het shadow banking van cryptocurrencyexchanges. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie op 30 april.
Volgens de aankondiging zijn Reginald Fowler (60) uit de staat Arizona en Ravid Yosef (36) uit Israël aangeklaagd voor shadow banking, het uitvoeren van een ongereguleerde geldtransacties zonder vergunningen, en voor bankfraude.
De verdachten zouden in 2018 voor verscheidene bedrijven gewerkt hebben die fiatgeld bankdiensten leveren aan cryptocurrencyexchanges en onder valse voorwendselen bankrekeningen hebben geopend die gebruikt werden om deposito’s te ontvangen van mensen die cryptocurrency kochten. De twee zouden de transacties gefalsificeerd hebben om hun echte doeleinden te verhullen. Het zou om honderden miljoenen dollars aan transacties gaan.
FBI-assistent-directeur William F. Sweeney Jr. zegt in de aankondiging:

Liegen tegen banken en het omzeilen van de regels van de banksector is een overtreding van de federale wetgeving, een misdaad waar Fowler en Yosef vandaag voor aangeklaagd worden.

Fowler zou zelf de stromingen van aanzienlijke hoeveelheden geld van en naar deze verschillende bankrekeningen hebben gestuurd, ondanks het feit dat hij niet de vergunning had om dit te doen. Moge dit iedereen eraan herinneren dat er consequenties zijn voor het plegen van frauduleus gedrag en risicovolle handelspraktijken.

Naar verluidt zou een van de bedrijven Global Trading Solutions zijn, dat banden heeft met cryptocurrencyexchange Bitfinex. Bitfinex zelf zit momenteel ook in een rechtszaak verwikkeld. De exchange zou naar verluidt ruim $850 miljoen uit de reserves van tether (USDT) gehaald hebben om verliezen te verbergen.
Begin maart werden de oprichters van OneCoin, een Bulgaarse broer en zus, aangeklaagd door de officier van justitie van New York voor fraude en witwassen in een miljarden scam.
Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie