Home Nieuws Overheid en regulatie Twee individuen aangeklaagd voor shadow banking van cryptocurrency bedrijven

Twee individuen aangeklaagd voor shadow banking van cryptocurrency bedrijven

- Advertentie -

De openbaar aanklager van New York heeft twee individuen aangeklaagd voor het shadow banking van cryptocurrencyexchanges. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie op 30 april.

Volgens de aankondiging zijn Reginald Fowler (60) uit de staat Arizona en Ravid Yosef (36) uit Israël aangeklaagd voor shadow banking, het uitvoeren van een ongereguleerde geldtransacties zonder vergunningen, en voor bankfraude.

De verdachten zouden in 2018 voor verscheidene bedrijven gewerkt hebben die fiatgeld bankdiensten leveren aan cryptocurrencyexchanges en onder valse voorwendselen bankrekeningen hebben geopend die gebruikt werden om deposito’s te ontvangen van mensen die cryptocurrency kochten. De twee zouden de transacties gefalsificeerd hebben om hun echte doeleinden te verhullen. Het zou om honderden miljoenen dollars aan transacties gaan.

FBI-assistent-directeur William F. Sweeney Jr. zegt in de aankondiging:

Liegen tegen banken en het omzeilen van de regels van de banksector is een overtreding van de federale wetgeving, een misdaad waar Fowler en Yosef vandaag voor aangeklaagd worden.

Fowler zou zelf de stromingen van aanzienlijke hoeveelheden geld van en naar deze verschillende bankrekeningen hebben gestuurd, ondanks het feit dat hij niet de vergunning had om dit te doen. Moge dit iedereen eraan herinneren dat er consequenties zijn voor het plegen van frauduleus gedrag en risicovolle handelspraktijken.

Naar verluidt zou een van de bedrijven Global Trading Solutions zijn, dat banden heeft met cryptocurrencyexchange Bitfinex. Bitfinex zelf zit momenteel ook in een rechtszaak verwikkeld. De exchange zou naar verluidt ruim $850 miljoen uit de reserves van tether (USDT) gehaald hebben om verliezen te verbergen.

Begin maart werden de oprichters van OneCoin, een Bulgaarse broer en zus, aangeklaagd door de officier van justitie van New York voor fraude en witwassen in een miljarden scam.

Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...