Bonno Coerse Bonno Coerse
14/06/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2019 06:00

Indiase oplichters scammen 100.000 Amerikanen, vragen om betalingen in bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De Indiase politie heeft 78 leden van een bende opgepakt voor het scammen van 100.000 Amerikanen. Door middel van chantage werd er voor bijna $1,7 miljoen aan onder andere bitcoins (BTC) buitgemaakt.
De bende deed zich voor als de US Social Security Unit, een Amerikaans overheidsorgaan. Met een Amerikaans accent vertelden de verdachten aan ruim 100.000 Amerikanen dat hun burgerservicenummers werden gebruikt voor het smokkelen van drugs. Als zij niet meteen het geëiste bedrag betaalden zouden de burgerservicenummers van de slachtoffers geblokkeerd worden en zouden zij voor de rechter gesleept worden. De politie-eenheid legt uit:

De bellers, met een Amerikaans accent, zeiden dat ze een bepaald bedrag moeten betalen om het probleem op te lossen, anders zou hun burgerservicenummer geblokkeerd worden en zouden er juridische stappen tegen hen ondernomen worden. Op deze manier terroriseerden ze Amerikaanse burgers die bedragen betaalden variërend van USD 50 tot 5.000 middels cadeaubonnen, Bitcoin en andere online wegen.

De bende zou vanuit in totaal drie Indiase callcenters hebben geopereerd. De politie denkt echter dat de bende ook in andere landen gestationeerd kan zijn. De politie kwam de bende op het spoor na een tip over verdacht gedrag dat op deze drie locaties werd waargenomen. De politie legde verder uit:

Onder de verdachten waren een meerderheid bellers. Ze opereerden vanuit drie callcenters met elk een capaciteit van 25 man. De politie heeft beslag gelegd op 60 computers, 70 mobiele telefoons, servers en andere gadgets. Uiteindelijk wisten ze de burgerservicenummers van 10 Amerikaanse burgers, hun mobiele nummers en andere vertrouwelijke gegevens buit te maken.

De totale schade is naar schatting rond de $1,7 miljoen. Bitcoin wordt vaker gebruikt door criminelen vanwege de anonieme aard van de cryptocurrency. Het wordt de criminelen echter steeds lastiger gemaakt door onder andere cryptocurrency exchanges die steeds strengere Know-Your-Customer (KYC) en Anti-Money-Laundering (AML)-richtlijnen implementeren.


Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie