Simon Bosch Simon Bosch
08/02/2023 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2023 06:05

Crypto-fondsen zien voor 4e week op rij instroom van nieuw geld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: JaySi/Shutterstock

Onlangs schreven we dat de stijgende crypto prijzen een aantoonbaar positieve invloed hebben op het sentiment. Crypto-fondsen zagen namelijk weer een instroom. Dat baseerden we op data van twee weken geleden. Vorige week is deze trend doorgezet, volgens een rapport van CoinShares.

Bitcoiners betalen meer dan €2 miljoen voor historisch halving blok
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto markt positief, bitcoin de belangrijkste bestemming

In het wekelijkse overzicht schrijft de ETF-aanbieder dat de gemeten fondsen vorige week met 76 miljoen dollar zijn gegroeid dankzij de instroom van nieuwe investeringen. Het was de vierde opeenvolgende week met groei. Twee weken terug ging het nog om inflows van 117 miljoen dollar, de grootste instromen sinds juli van 2022. De nieuwste meting is dus nog steeds positief, maar het afnemende bedrag zou aan kunnen geven dat investeerders toch iets voorzichtiger zijn geworden.

Bitcoin is nog steeds de belangrijkste bestemming van dit geld. 68,5 miljoen ging naar BTC-fondsen, zo’n 90% van al het geld dus. Toch ging 8,2 miljoen dollar hiervan naar short-BTC-fondsen. Dit geld kun je dus eigenlijk aftrekken van het totale bedrag, omdat deze fondsen geld verdienen als de prijs van bitcoin (BTC) daalt.

In de data van twee weken geleden was de risico-aversie goed zichtbaar, de beursproducten waar meerdere digitale activa onder één paraplu zijn gestoken waren gekrompen met 6,4 miljoen dollar. Volgens het nieuwe onderzoek van CoinShares kampten deze fondsen vorige week nog steeds met uistromen, maar slechts van 2,5 miljoen dollar.

Altcoins waren niet bepaald populair. Ethereum (ETH) was het populairst, maar ETH-fondsen groeiden met slechts 0,7 miljoen. Solana (SOL) was de volgende populairste, met inflows van slechts 0,5 miljoen dollar.

Advertentie

Bitcoin bullmarkt, of bearmarkt rally?

De stijgende prijzen geeft de markt weer wat ademruimte, maar het is mogelijk dat we te vroeg juichen. Analisten hebben een positieve golden gross gesignaleerd, maar ook dat investeerders rond dit bedrag mogelijk massaal gaan verkopen. De prijsstijgingen lijken vooral FOMO te hebben veroorzaakt bij kleine investeerders. Zelfs na meer dan een jaar met dalende prijzen moeten we dus rekening houden met de mogelijkheid van een bearmarkt rally.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie