Simon Bosch Simon Bosch
31/01/2023 16:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2023 16:16

Bitcoin- en crypto-fondsen zien grootste instroom sinds juli 2022

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Los fondos de BTC y criptos ven máximos de entradas desde Julio 2022

Foto: icemanphotos/Shutterstock

De crypto markt is vorig jaar hard op zijn snuit gegaan, wat je kunt merken aan hoe investeerders investeren. Crypto-investeringsfondsen hebben vorig jaar veel geld verloren doordat investeerders vertrokken, maar daar is nu een einde aan gekomen. Fondsen voor cryptocurrencies zijn weer aantrekkelijk, blijkt uit data van CoinShares.

Volgende bitcoin ETF golf? Chinese vermogensbeheerders zetten stap
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitcoin fondsen zien weer inflows

In een wekelijks rapport schrijft het bedrijf dat beursgenoteerde investeringsfondsen voor crypto weer aan beginnen te sterken. Vorige week zijn is er bij deze fondsen 117 miljoen dollar binnen gestroomd, de grootste instroom sinds juli van 2022. Het totale bedrag aan activa dat de meegenomen fondsen nu beheren ligt nu op 28 miljard dollar, 43% meer ten opzichte van het dieptepunt in november.

De inflows waren vooral specifiek voor bitcoin-fondsen, die met ongeveer 116 miljoen dollar zijn gegroeid. Fondsen waarmee je short kunt gaan op BTC zijn ook gegroeid, met 4,4 miljoen dollar om precies te zijn. De meeste bedrijven die ook altcoins voor je kopen zijn helemaal niet zo hard gegroeid.

De bestemmingen voor meerdere activa onder één paraplu zijn zelfs gekrompen met 6,4 miljoen dollar. Vooral bitcoin cash, stellar en uniswap hadden last van deze outflows. Cardano (ADA), solana (SOL) en polygon (MATIC) zijn juist gegroeid.

Duitsland en Canada nemen het voortouw. Respectievelijk 46,4 miljoen dollar en 26,0 miljoen dollar van de wekelijkse instromen komt uit deze landen. Brazilië doet ondertussen het tegenovergestelde, investeerders uit deze landen trokken zich terug voor in totaal 6,3 miljoen dollar.

Advertentie

Groei in stablecoins begin nieuwe bullmarkt?

Vorig jaar hebben deze bedrijven netto veel geld verloren. In 2021 stroomde er nog 9,1 miljard deze beursgenoteerde producten in, maar in 2022 namen de inflows af tot slechts 433 miljoen dollar.

Toch groeit de markt alweer een aantal weken. Januari was zelfs een recordmaand in lange tijd. Waar stablecoins nog amper groeiden in december begint daar nu langzaam verandering in te komen. Zo is Tethers USDT alweer aan het groeien, wat een nieuwe bullmarkt zou kunnen signaleren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie