Simon Bosch Simon Bosch
04/01/2023 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2023 06:08

Stablecoins groeiden in december amper temidden van bearmarkt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stablecoins groeiden in december amper temidden van bearmarkt

Foto: David Sandron/Shutterstock

Cryptocurrencies worden vaak bekritiseerd omdat ze veelal op lucht gebaseerd zouden zijn. Maar één van de belangrijkste eigenschappen van veel tokens is juist dat ze een gelimiteerd aantal hebben. Stablecoins bewezen dat afgelopen december. Er zijn vorige maand bijna geen stablecoins gecreëerd.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Stablecoins amper gegroeid in december

Dat verklaarde Stablecoin Printer afgelopen zondag op Twitter. Een controle via CoinGecko wijst uit dat de marktwaarde van Tethers USDT, Circle’s USDC en TrustTokens TrueUSD (TUSD) vorige maand inderdaad zo goed als gelijk is gebleven.

Binance USD (BUSD) is zelfs met 27% gekrompen, van ongeveer 22 miljard dollar naar ongeveer 16 miljard dollar. Deze krimp lijkt te zijn veroorzaakt doordat mensen op grote schaal USDC opnamen bij Binance. Daardoor werd de benodigde BUSD automatisch omgezet in USDC.

Stablecoins doen hard hun best om te laten zien dat ze betrouwbaar zijn. Een aantal is vorig jaar naar nul gegaan, en nog meer coins zijn hun link met het onderliggende verloren. De reden was vaak dat het onderpand dat deze stablecoins hadden volatiel was en dit jaar is gedaald in waarde. Hierdoor was het onderpand niet meer genoeg om de marktwaarde te dekken.

Daarom is het geen wonder dat het aantal uitstaande tokens niet meer is toegenomen. De markt heeft klaarblijkelijk niet het geld meer om deze stablecoins te laten stijgen in marktwaarde. Het zou ook kunnen dat de behoefte om stablecoins te kopen met ‘echt’ fiat-geld minder groot is.

Advertentie

Stablecoins zijn belangrijk in crypto

Het principe van de stablecoin is erg belangrijk in crypto. Om te beginnen stelt het je in staat om iets met een stabiele waarde aan te houden zonder dat je het bankensysteem nodig hebt. Afgelopen zomer bereikte de markt de grootste marktwaarde ooit.

Maar stabiel waren veel van deze coins het afgelopen jaar niet. Eerst stortte het Terra-ecosysteem (LUNA) in, dat nota bene gebouwd was voor stablecoins. Hierdoor werd zelfs Tethers USDT-stablecoin instabiel. Dit versterkte de bearmarkt, waarna ook de markt voor stablecoins hard is gekrompen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie