Erik Juffermans Erik Juffermans
30/01/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2023 19:00

Kondigt het groeiende Tether aanbod een nieuwe crypto bullmarkt aan?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Kondigt het groeiende Tether aanbod een nieuwe crypto bullmarkt aan?

Foto: Robert Paternoster/Shutterstock

Volgens analisten van de New York Digital Investment Group (NYDIG) vertoont de USDT stablecoin van Tether een vergelijkbaar gedrag met 2019 en 2020, de jaren vlak voor de vorige bullmarkt.

Het USDT aanbod steeg sinds november vorig jaar met bijna 4%, en bereikt daarmee het hoogste punt sinds de neerval van FTX. Een dergelijke stijging zagen we ook in de eerdergenoemde jaren. Luidt deze ontwikkeling van Tether het begin van een nieuwe bullmarkt voor crypto?

Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tether supply stijgt

Volgens NYDIG is de groei van de Tether supply een goed en gezond teken voor de crypto industrie als geheel. Op historische basis kan er geconcludeerd worden dat het een nieuwe toevoer van kapitaal naar de crypto sector aantoont. 

In 2019 zagen we een dergelijke groei van de Tether supply samengaan met een krachtige koersstijging van bitcoin (BTC). Toen steeg de koers van bitcoin van 3250 dollar naar 13 duizend dollar, om vervolgens iets af te koelen in de in de tweede helft van het jaar.

In de tweede helft 2020, vlak voor de bullmarkt, verdubbelde het USDT aanbod. Dit ging gepaard met een prijsstijging van 130% voor bitcoin. In het algemeen wordt er dus een correlatie geobserveerd tussen de stijging van de Tether supply en de koers van bitcoin.

Herhaalt de geschiedenis zich?

Wellicht is het toeval, maar de twee fenomenen lijken sterk te correleren. Volgens William Fong van het Australische handelsbedrijf Zerocap kan het echter ook iets anders betekenen.

“We hebben recent een groeiende interesse gezien in digitale assets en ook in het gebruik van stablecoins. We kunnen echter niet vaststellen of die interesse met de supply groei van Tether te maken heeft of dat het simpelweg risicomanagement is in verband met de huidige macro-economische situatie.”

Of de groeiende supply van Tether de koersstijgingen in de crypto markt faciliteert is dus moeilijk vast te stellen. Wel is het duidelijk dat het een gezonde en zeer gewenste ontwikkeling is voor de bulls. De groei van de Tether supply luidde enkele jaren geleden de bullmarkt in, en de toekomst zal uitwijzen of de geschiedenis zich herhaalt.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie