Simon Bosch Simon Bosch
06/07/2022 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2022 16:30

Crypto heeft geen waarde, zegt CNBC’s Jim Cramer – teken van de bodem?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto heeft geen waarde, zegt CNBC's Jim Cramer - teken van de bodem?

Foto: Freer/Shutterstock

Toppen en bodems voorspellen van een koers is natuurlijk knap lastig, maar gelukkig hebben we CNBC’s Jim Cramer. Als je gewoon exact het tegenovergestelde doet van wat deze presentator zegt, dan komt het allemaal wel goed. Nu roept hij dat cryptocurrencies nog verder gaan dalen. Goed nieuws voor de stieren?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ongebruikelijke toestand in de wereld

Er valt wat voor te zeggen dat crypto-markten nog verder kunnen zakken, maar het verleden wijst uit dat Cramer wel erg vaak de top koopt en de bodem verkoopt. Nu zegt hij dat crypto nog niet de bodem heeft gevonden.

In een gesprek op CNBC met collega Joe Kernen benadrukt hij dat je normaal gesproken bij dalende financiële markten een hoge werkloosheid en een krimpende economie hebt. Nu zien we juist een krimpende economie samen met lage werkloosheid. Dat komt niet zo vaak voor, en het maakt het lastig om financiële markten goed in te schatten. Cramer is nu het meest geïnteresseerd in crypto, maar positief is hij niet:

“Crypto lijkt echt te imploderen. Ging van $3 biljoen naar $1 biljoen. Waarom zou het stoppen bij $1 biljoen? Er zit geen echte waarde win.”

Advertentie

Inverse Cramer-ETF’

Op Twitter vind je ‘Inverse Cramer ETF’, een Twitteraccount dat op ironische wijze bijhoudt wat er met de markt gebeurt als de presentator iets zegt. Cramer lijkt toevallig erg goed te zijn in het aangeven van de bodem – door te zeggen dat het tegenovergestelde gaat gebeuren. Nu is hij plotseling geen fan meer van crypto, terwijl hij een paar maanden geleden juist erg positief was over bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Toch valt er dit keer wel wat voor te zeggen. De dollar breekt langzamerhand ten opzichte van bijna alles naar boven uit, en de Amerikaanse centrale bank trekt nog steeds hard aan de teugels. Cramer is dan ook niet de enige die sceptisch is. Ook voormalig BitMEX-CEO Arthur Hayes denkt bijvoorbeeld dat we nog een daling gaan zien. Cramer zegt wel opvallend vaak de dingen waar je juist geld op zou verliezen, zou hij deze keer gelijk dan wel gelijk hebben?

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie