Simon Bosch Simon Bosch
19/06/2022 08:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2022 08:11

Ex-BitMEX CEO: het Crypto Zaaiseizoen is Begonnen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ex-BitMEX CEO: het Crypto Zaaiseizoen is Begonnen

Foto: Piyaset/Shutterstock

Vrijwel elk financieel product dat je kunt bedenken staat in het rood, zeker als het om cryptocurrencies gaat. Maar als het aan de markt ligt lijkt dit nog wel even door te gaan. Voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes blijft positief, hij denkt dat het ‘zaaiseizoen’ is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Lijken van crypto-investeerders in het water

Dat schrijft hij in een blogpost op Medium. Het ietwat lugubere verhaal heeft het over hoe hij tijdens het roeien in zijn studententijd soms lijken tegemoet roeide. De cryptomarkt heeft ook dit soort lijken. Dit zijn bedrijven en fondsen die overleden zijn aan de verkeerde strategieën.

Volgens Hayes zijn ze moeilijk te spotten, maar ze zijn er wel. Ze verdwijnen uit het zicht als het slecht met ze gaat, en je ziet ze pas zodra ze volledig failliet zijn en boven komen drijven. Dan zijn hun stukgelopen investeringen voor bodemprijzen over te nemen in een fire sale.

Tijdens zo’n fire sale moet alles zo snel mogelijk verkocht worden om de verliezen te drukken. De juiste investeringen zijn dan opeens goedkoop. De kunst is om de goede activa van de slechte te onderscheiden, want tijdens de paniek daalt alles in prijs. Een gebruiksdoel (en over het algemeen dus omzet) staat daarbij altijd centraal.

Celsius is volgens de ex-topman slechts een duidelijk zichtbaar voorbeeld. Er zijn er dus nog meer. De kettingreactie die de dalende markten zal veroorzaken zal nog veel meer karkassen voortbrengen.

Advertentie

Zaaien in crypto

Hij zegt dat er drie karakteristieken zijn van bedrijven die de moeite waard zijn:

  • Ze zijn 75% tot 99% gedaald sinds hun all-time high eind 2021;
  • Ze hebben ‘echte gebruikers’ die ‘echt kapitaal’ uitgeven aan de dienst;
  • Het zijn de eerste projecten die bepalen hoe DeFi (Decentralized Finance) eruit moet zien (en hebben dus een strategisch voordeel ten opzichte van andere projecten)

Hayes verklaart dat het nu tijd is om ‘zaadjes’ (de eerste investeringen) te planten voor de ‘oogst’ in de volgende stierenmarkt. Daarmee bedoelt hij duidelijk niet per se cash, maar ook nadenken over strategieën. Wel denkt hij dat de markt nog niet helemaal klaar is met dalen. Of dat het geval gaat zijn zullen we de komende weken en maanden gaan zien.

Wil jij je ook goed voorbereiden? Word dan lid van Crypto Insiders Premium en begin je crypto avontuur samen met ons!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie