Kevin Schijven Kevin Schijven
15/05/2024 10:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2024 10:47

Crypto Ontbijt: BTC fondsen weer in trek & miljoen nieuwe crypto op markt

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Solana-SOL more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Ethereum ETF's maken sterk debuut, Mt. Gox verplaatst $3 miljard Bitcoin

Foto: Joseph Sohm/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers gaat spannende dag tegemoet

Bitcoin (BTC) lijkt op het moment van schrijven toch langzaamaan door de $62.000 te breken. De koers werd gisteren meerdere malen afgewezen bij $62.000 en ondervond vanochtend hier flinke weerstand

Vanmiddag kan het spannend worden voor bitcoin met de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Klik hier voor een uitgebreidere bitcoin koersupdate.

Advertentie

BTC fondsen zien weer instroom, sentiment verbetert

Hoewel de markt momenteel duidelijk nog zeer terughoudend is, lijkt het sentiment langzaamaan weer iets te verbeteren.

Dat is ook terug te zien in de bitcoin fondsen. Voor het eerst in vijf weken zagen bitcoin-investeringsproducten weer een positieve instroom. Deze instroom kwam afgelopen week op $144 miljoen uit, rapporteert CoinShares.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin-ETF’s presteren deze week weer beter

Ook de Amerikaanse bitcoin-ETF’s presteren deze week weer iets beter. De fondsen zagen afgelopen week nog een netto-uitstroom, maar deze week zien de cijfers er al een stuk positiever uit.

Op maandag zagen de ETF’s een netto-instroom van $66 miljoen en op dinsdag zelfs van $100,5 miljoen. Volgens James Butterfill van CoinShares is de uitstroom bij de Grayscale bitcoin-ETF bijna gestopt:

Ook kwam gisteren naar buiten dat de Amerikaanse staat Wisconsin maar liefst $164 miljoen heeft geïnvesteerd in de bitcoin-ETF’s.

De crypto-ETF’s in Hongkong blijven echter teleurstellen, hoewel de uitstroom gisteren wel afnam. Op maandag kwam deze nog op $39,3 miljoen uit en op dinsdag nog op slechts $2 miljoen.

Vanguard krijgt bitcoin-vriendelijke BlackRock directeur als CEO

Dan hebben we nog meer ETF-gerelateerd nieuws. Vanguard, naast BlackRock een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, liet begin dit jaar snel weten niets te maken te willen hebben met de nieuwe bitcoin-ETF’s.

In een opvallende wending heeft Vanguard gisteren een nieuwe CEO aangesteld: de voormalig directeur van BlackRock die de bitcoin-ETF overzag.

Of dit zal leiden tot een bitcoin-ETF van Vanguard is nog maar zeer de vraag. Wellicht staat de vermogensbeheerder binnenkort klanten toe om in de ETF’s te investeren.

Meer dan een miljoen nieuwe crypto werden afgelopen maand gecreëerd

Tot slot hebben we nog wat opvallend altcoin nieuws. Meer dan een miljoen nieuwe cryptomunten zijn in de afgelopen maand uitgebracht.

Dat is twee keer zoveel als het aantal munten dat tussen 2015 en 2023 op Ethereum (ETH) werd aangemaakt, meldt Coinbase directeur Conor Grogan:

Van deze tokens werden ongeveer 370.000 op Ethereum gecreëerd en zelfs 640.000 op Solana (SOL). Meer dan 20.000 nieuwe tokens worden momenteel elke dag op Solana uitgebracht.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie