Robin Hazekamp Robin Hazekamp
04/02/2024 09:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2024 09:51

Crypto ontbijt: exchanges dumpen miljarden, SEC krijgt kritiek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto ontbijt: exchanges dumpen miljarden, SEC krijgt kritiek

Foto: mundissima/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel brengen we je een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op de crypto markt van de afgelopen nacht.

Zo ben je snel op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Gedurende de dag kun je uitgebreidere artikelen op Crypto Insiders verwachten over deze onderwerpen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Failliete crypto exchange FTX dient motie in om megabedrag te verkopen

De failliete crypto exchange FTX, nu onder leiding van John Ray III, heeft een motie ingediend om aandelen te verkopen. Het betreft aandelen van Anthropic, een AI-startup waar voormalig CEO Sam Bankman-Fried een half miljard in investeerde. Dat leverde FTX een aandeel van 7,84% op. 

Die investering bleek later zeer succesvol. Momenteel zijn de aandelen $1,4 miljard waard. Daar kan ex-CEO Bankman-Fried tot zijn spijt niet meer van genieten. Hij ziet een maximum van 110 jaar celstraf tegemoet, voor zijn aandeel in het instorten van FTX. Het faillissement zorgde voor een schokgolf, die later ook crypto bedrijven als Genesis en Celsius de kop kostte.

Advertentie

Ook de failliete exchange Genesis wil aandelen verkopen

De failliete crypto exchange Genesis wil eveneens aandelen verkopen om schuldeisers terug te betalen. Het bedrijf, een van de grootsten op het gebied van crypto-leningen en tevens een groot handelsplatform, ging in januari vorig jaar failliet. Het bedrijf heeft een motie ingediend om Grayscale ETF aandelen, ter waarde van $1,4 miljard, te verkopen.

Daarnaast probeert het bedrijf ook wettelijk aanspraak te maken op 31 miljoen aandelen, ter waarde van $1,2 miljard. De aandelen werden aan bedrijfspartner Gemini beloofd, maar nooit overgemaakt. Sindsdien is er een juridische strijd aan de gang om te beslissen wie de rechtmatige eigenaar is. Het bedrag kan van aanzienlijk belang zijn voor het terugbetalen van schuldeisers.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

SEC commissaris Hester ‘crypto mom’ Peirce verbaasd over eigen organisatie

Commissaris Hester Peirce, ook bekend als “Crypto Mom” in de crypto gemeenschap, is het niet eens met de Securities and Exchange Commission (SEC) waar zij werkzaam is. Het overheidsorgaan heeft een petitie om een belangrijke regel aan te passen, in de wind geslagen.

De zwijgregel, ingesteld in 1972, vereist van verdachten dat ze aanklachten die door de SEC tegen hen zijn ingediend, niet ontkennen. Dat belemmert het publiek om er een juist oordeel over te geven. Peirce vindt dat dit de regelgevende integriteit ondermijnt en het Eerste Amendement schaadt. Verdachten zijn namelijk niet vrij om beschuldigingen publiekelijk te betwisten na een schikking.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie