Roy van Krieken Roy van Krieken
06/01/2023 13:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2023 13:34

Crypto-platform Genesis ontslaat personeel, overweegt faillissement

Nieuws

Foto: ADragan/Shutterstock

Het gaat niet goed met crypto-leenplatform Genesis. Naar aanleiding van de teloorgang van crypto exchange FTX kwam Genesis financieel behoorlijk in de problemen. Het bedrijf zou nog vele honderden miljoenen schulden hebben bij verschillende andere bedrijven, zoals Gemini. Genesis is een dochteronderneming van Digital Currency group (DCG), en dit bedrijf zou nog $280 miljoen verschuldigd zijn aan Bitvavo.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Genesis ontslaat personeel

Vandaag werd bekend dat Genesis behoorlijk in het personeelsbestand heeft gesneden. Het zou naar verluidt nog zo’n 30% van het persooneel hebben ontslagen, na eerder dit jaar al 20% de deur te hebben gewezen. Dat gebeurt uiteraard niet bij een bedrijf dat financieel gezond is. Een woordvoerder van Genesis had het volgende te zeggen:

“Omdat we blijven navigeren door ongekende uitdagingen in de sector, heeft Genesis de moeilijke beslissing genomen om ons personeelsbestand wereldwijd te verminderen. Deze maatregelen maken deel uit van onze voortdurende inspanningen om ons bedrijf vooruit te helpen. We waarderen oprecht het harde werk van ons getalenteerde en toegewijde team terwijl we blijven werken aan de beste uitkomst voor Genesis’ bedrijf, klanten en werknemers voor de lange termijn.”

Gaat Genesis zelfs failliet?

Vandaag kwam het Financieel Dagblad met nog een extra schep bovenop dit toch al pijnlijke nieuws. Zij stellen namelijk dat Genesis momenteel zelfs overweegt om hun faillissement in te dienen. Dit zouden ingewijden bij de kwestie hebben verteld aan de Wall Street Journal. Uiteraard gaat het nog om geruchten, maar de situatie ziet er niet positief uit.

Gisteren gaf Genesis nog aan dat zij meer tijd nodig hebben om de schuldencrisis op te kunnen lossen.

Een faillissement bij Genesis zou ook voor problemen kunnen zorgen bij crypto exchange Gemini. Gemini zou immers nog $900 miljoen van Genesis krijgen. Ook kan dit voor verdere problemen bij het Nederlandse Bitvavo zorgen.

Bitvavo reageert

Bitvavo is namelijk nog $280 miljoen verschuldigd van DCG, het moederbedrijf van Genesis dus. Mocht Genesis failliet gaan dan lijkt de kans dat Bitvavo hun centen terug gaat krijgen van DCG weer kleiner geworden. Volgens Bitvavo verandert een mogelijk faillisement van Genesis echter helemaal niets aan de zaak, dat stelt de exchange in een blogpost vandaag. De Nederlandse exchange blijft erbij dat onderhandelingen met DCG verder gaan en dat klanten van het platform zich geen enkele zorgen hoeven te maken.

“Zoals eerder aangegeven heeft de huidige situatie met betrekking tot DCG geen impact op de klanten van Bitvavo, haar platform en haar dienstverlening. Bitvavo staat garant voor het uitstaande bedrag en heeft daarmee het risico van haar klanten overgenomen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie