Timo Bult Timo Bult
23/12/2022 19:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2022 19:45

Bitvavo nieuws: DCG kan schuld van €280 miljoen terugbetalen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Noticias de Bitvavo: 2 nuevas monedas & €10 en crypto gratis

Foto: Bitvavo

De Nederlandse crypto exchange Bitvavo heeft in een update goed nieuws gedeeld. Naast dat het bedrijf zijn klanten gerust kan stellen met het feit dat het gezonde reserves heeft, maakt Bitvavo ook bekend dat Digital Currency Group (DCG) zijn schuld aan de exchange kan terugbetalen.

Koreaanse won stoot dollar van de troon als populairste munt in crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitvavo staat garant voor schuld

De update volgt kort na het nieuws dat DCG en crypto-leenplatform Genesis een schuld van zo’n €280 miljoen hebben bij Bitvavo. De Nederlandse exchange maakte gebruik van deze partij om zijn klanten staking-opbrengsten te kunnen bieden.

DCG kreeg echter te maken met liquiditeitsproblemen waardoor het zijn betalingen aan externe partijen op moest schorten. Hierdoor staat onder andere €280 miljoen van Bitvavo vast bij DCG. Crypto exchange Gemini heeft zelfs $900 miljoen vastzitten bij de partij.

In de recente update van Bitvavo valt te lezen dat de cryptobeurs garant staat voor de tegoeden van klanten. Mocht de €280 miljoen dus niet terugkomen, dan zal Bitvavo de klap opvangen. Dit was al bekend. Nu deelt het platform echter ook harde cijfers.

Cryptobeurs Bitvavo maakte €250 miljoen winst

Die klap kan het namelijk opvangen met de grote winsten die het platform de afgelopen jaren heeft geboekt. Alleen vorig jaar al boekte het €173 miljoen winst. In totaal gaat het om een bedrag van €250 miljoen. Men zal de financiële gezonde positie nog voor het einde van dit jaar zelf kunnen controleren:

“Onze gezonde financiële positie blijkt ook uit de jaarrekening. Deze is op 16 december 2022, rekening houdend met de huidige situatie, van een goedkeurende verklaring voorzien door de accountant. De jaarrekening is voor het einde van het jaar opvraagbaar.”

Naast de winst heeft het bedrijf ook toegang tot externe kredietfaciliteiten, welke een reddingsboei kunnen vormen in dergelijke moeilijke tijden.

Advertentie

DCG kan schuld terugbetalen aan Bitvavo

Misschien nog wel beter nieuws is het feit dat DCG de schuld naar alle waarschijnlijkheid gewoon terug zal kunnen betalen. Eerder was in het crypto nieuws te lezen dat de crediteuren die betrokken zijn bij deze situatie, een plan hebben gepresenteerd. Volgens dit plan zal DCG de uitstaande schuld terug kunnen betalen aan alle crediteuren en dus ook Bitvavo. Op welke termijn dit zal gebeuren is nog niet bekend.

Lees hier meer over deze exchange in de Bitvavo review door Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie