Simon Bosch Simon Bosch
05/12/2022 07:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2022 07:09

“Genesis is crypto exchange Gemini $900 miljoen verschuldigd”

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
De volgende crypto bullrun begint in Azië, zegt Winklevoss

Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

De crypto exchange FTX was één van de meest prominente bedrijven in de crypto-industrie. Helaas is dat ook de reden waarom zoveel bedrijven zijn meegetrokken in FTX’ faillissement. Niet één van de minste is Genesis. Helaas zou dit institutioneel bedrijf 900 miljoen dollar verschuldigd zijn aan de crypto exchange Gemini.

Solana-ontwikkelaars komen bijeen wegens dringende problemen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto exchange Gemini wil geld zien van Genesis

Het handelsplatform Genesis richt zich specifiek op instituten, daarom is het zulk groot crypto nieuws dat zelfs dit platform financiële problemen heeft. Het ontkende vorige week nog dat het geen plannen heeft voor een direct faillissement, maar wel heeft het snel financiering nodig.

Helaas hebben ook veel andere bedrijven blootstelling aan FTX. Financial Times schrijft dat de Genesis 900 miljoen dollar verschuldigd is aan Gemini, de exchange van de tweeling Tyler en Cameron Winklevoss. Bronnen van Financial Times claimen dat Gemini probeert om het geld terug te krijgen van Genesis, maar zoals bij elk bedrijf met financiële problemen gaat dat niet zomaar.

De advocaten van Genesis kunnen namelijk voorkomen dat Gemini het recht heeft om het kapitaal rechtstreeks terug te eisen, omdat dit Genesis verder in gevaar kan brengen. Als veel bedrijven blootstelling hebben duurt een faillissement hierdoor doorgaans erg lang.

Advertentie

Ook Gemini in de problemen?

Genesis is één van de partners in Gemini’s Earn-dienst, waarmee Gemini-klanten een dividend kunnen behalen op hun coins. Genesis zal dus voor dit rendement zorgen, maar Gemini zal het geld van klanten hiervoor hebben overgemaakt naar Genesis.

Het is niet duidelijk hoe financieel stabiel Gemini is, laat staan wat deze situatie voor gevolgen gaat hebben. Het heeft nog geen ‘Proof-of-Reserves’ beschikbaar gesteld, maar dit model is volgens critici überhaupt zinloos. Zonder een inkijkje in de schulden van exchanges zeggen de activa van klanten namelijk niet genoeg. Er zijn geruchten dat Gemini na FTX de volgende exchange is die omvalt, alhoewel dat ook gezegd wordt van Crypto.com, KuCoin en anderen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie