Simon Bosch Simon Bosch
23/11/2022 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2022 13:06

Enorm crypto-leenplatform Genesis ontkent plannen voor faillissement

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Enorm crypto-leenplatform Genesis ontkent plannen voor faillissement

Foto: mundissima/Shutterstock

De val van de crypto exchange FTX zorgde voor een hoop financiële problemen bij veel andere bedrijven, waaronder het leningenplatform Genesis. Het bedrijf was genoodzaakt om opnames te pauzeren om een soort bank run te voorkomen. Er gaan geruchten rond dat een faillissement al om de hoek zou zijn, maar Genesis ontkent dit.

Noord-Koreaanse hackers wassen $200 miljoen aan crypto wit
Noord-Koreaanse hackers wassen $200 miljoen aan crypto wit

‘Geen plannen voor faillissement’

Genesis heeft weliswaar financiële problemen en zonder steun lijken deze niet zomaaar op te lossen. Het bedrijf zou volgens bronnen van Bloomberg moeite hebben om geld op te halen voor het verstrekken van leningen. Investeerders zouden op de hoogte zijn gesteld dat het spoedig faillissement zal moeten aanvragen.

Maar een woordvoerder van Genesis verklaart aan Cointelegraph dat dit niet waar is, en dat het bedrijf zonder faillissement een uitweg zoekt uit de benarde situatie. Daaronder zou het ‘constructieve gesprekken’ met crediteuren verstaan. Genesis komt dus weliswaar geld tekort, maar kennelijk is er nog geen sprake van faillissement.

Advertentie

Genesis was voor instituten

FTX was één van de grootste crypto exchanges ter wereld, en de val had enorme gevolgen. Ongeveer 130 aanverwante bedrijven waren ook genoodzaakt om faillissement aan te vragen. Genesis was hier slechts één van. Met de crash van het Terra (LUNA) ecosysteem zagen we hoe lang het kan duren voordat alle chaos is verholpen. Het zou dus kunnen dat de wanorde die FTX heeft veroorzaakt nog niet voorbij is.

Genesis richt zich speciaal op institutionele investeerders. Het bemiddelt tussen twee partijen die crypto-leningen willen aangaan met elkaar. Het is ook een derivatenplatform en custodian voor instituten. Voorgaande faillissementen hadden voornamelijk betrekking op bedrijven die zich op retail-investeerders richten, maar inmiddels worden dus ook instituten geraakt.

Een belangrijk detail is dat de exchange Gemini blootstelling had aan Genesis, via Gemini Earn. De exchange liet klanten hun coins staken door ze door te sluizen naar Genesis, waardoor je als klant bij Gemini tot 8,05% kon verdienen op je crypto. Het zou dus kunnen dat ook Gemini in de problemen zit. Ook valt Genesis onder de Digital Currency Group (DCG), eigenaar van Grayscale, die het grootste bitcoin fonds ter wereld beheert.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie