Ivo Melchers Ivo Melchers
16/11/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2022 19:00

Nieuw slachtoffer van FTX drama: Leenplatform Genesis pauzeert opnames

Nieuws

Foto: Shutterstock/Qreal

De nasleep van de ineenstorting van FTX lijkt langzaam maar zeker in gang te zijn gezet. Eerder kon je lezen dat crypto-leenplatform BlockFi zijn opnames had gepauzeerd door een significante blootstelling aan FTX. Nu kan er een nieuwe naam aan het lijstje worden toegevoegd, want Genesis Global Capital stopt met de mogelijkheid om geld op te nemen van het platform.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Het FTX-debacle zet voort

Genesis Global Capital is de crypto-kredietverstrekker van Genesis. Het platform richt zich op zakelijke klanten en had $2,8 miljard aan leningen openstaan aan het einde van het derde kwartaal in 2022, volgens de website van het bedrijf.

Amanda Cowie, vice-directeur van communicatie, geeft uitleg:

”Vandaag heeft Genesis Global Capital, de kredietverstrekker van Genesis, de moeilijke beslissing genomen om aflossingen en nieuwe leningen tijdelijk op te schorten. Deze beslissing werd genomen als reactie op de extreme ontwrichting van de markt en het verlies van vertrouwen in de sector als gevolg van de FTX-implosie.”

Genesis Trading, dat optreedt als broker van Genesis Global Capital, wordt onafhankelijk gekapitaliseerd en opereerde afzonderlijk van het leenplatform. De handels- en bewaardiensten van Genesis zullen volledig operationeel blijven. Dit schreef moedermaatschappij Digital Currency Group (DCG) in een reeks tweets.

Genesis is momenteel aan het kijken naar oplossingen voor de huidige problemen, waaronder het vinden van een nieuwe bron van liquiditeit. Genesis hoopt volgende week een plan aan zijn klanten te kunnen geven.

Advertentie

Gemini in de problemen?

Crypto exchange Gemini is gekoppeld aan Genesis, via Gemini Earn. Hier konden klanten tot wel 8,05% rente krijgen op hun cryptocurrencies. De crypto exchange heeft aangegeven dat het stoppen van de opnames geen invloed heeft op andere diensten van Gemini. In een reeks tweets geeft de exchange het volgende aan:

‘’Dit heeft geen invloed op andere Gemini producten en services. Gemini is een full-reserve exchange en custodian. Alle fondsen van klanten op het Gemini-platform worden 1:1 bewaard en kunnen op elk moment worden opgenomen.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Opnieuw enorme hoeveelheid bitcoin van Mt. Gox in beweging
Opnieuw enorme hoeveelheid bitcoin van Mt. Gox in beweging
Advertentie