Ivo Melchers Ivo Melchers
16/11/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2022 19:00

Nieuw slachtoffer van FTX drama: Leenplatform Genesis pauzeert opnames

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Qreal

De nasleep van de ineenstorting van FTX lijkt langzaam maar zeker in gang te zijn gezet. Eerder kon je lezen dat crypto-leenplatform BlockFi zijn opnames had gepauzeerd door een significante blootstelling aan FTX. Nu kan er een nieuwe naam aan het lijstje worden toegevoegd, want Genesis Global Capital stopt met de mogelijkheid om geld op te nemen van het platform.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Het FTX-debacle zet voort

Genesis Global Capital is de crypto-kredietverstrekker van Genesis. Het platform richt zich op zakelijke klanten en had $2,8 miljard aan leningen openstaan aan het einde van het derde kwartaal in 2022, volgens de website van het bedrijf.

Amanda Cowie, vice-directeur van communicatie, geeft uitleg:

”Vandaag heeft Genesis Global Capital, de kredietverstrekker van Genesis, de moeilijke beslissing genomen om aflossingen en nieuwe leningen tijdelijk op te schorten. Deze beslissing werd genomen als reactie op de extreme ontwrichting van de markt en het verlies van vertrouwen in de sector als gevolg van de FTX-implosie.”

Genesis Trading, dat optreedt als broker van Genesis Global Capital, wordt onafhankelijk gekapitaliseerd en opereerde afzonderlijk van het leenplatform. De handels- en bewaardiensten van Genesis zullen volledig operationeel blijven. Dit schreef moedermaatschappij Digital Currency Group (DCG) in een reeks tweets.

Genesis is momenteel aan het kijken naar oplossingen voor de huidige problemen, waaronder het vinden van een nieuwe bron van liquiditeit. Genesis hoopt volgende week een plan aan zijn klanten te kunnen geven.

Advertentie

Gemini in de problemen?

Crypto exchange Gemini is gekoppeld aan Genesis, via Gemini Earn. Hier konden klanten tot wel 8,05% rente krijgen op hun cryptocurrencies. De crypto exchange heeft aangegeven dat het stoppen van de opnames geen invloed heeft op andere diensten van Gemini. In een reeks tweets geeft de exchange het volgende aan:

‘’Dit heeft geen invloed op andere Gemini producten en services. Gemini is een full-reserve exchange en custodian. Alle fondsen van klanten op het Gemini-platform worden 1:1 bewaard en kunnen op elk moment worden opgenomen.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie