Roy van Krieken Roy van Krieken
12/11/2022 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2022 18:02

20% van de reserves van deze crypto-exchange bestaat uit Shiba Inu

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws

Foto: Shutterstock/Pamela Brick

Door het FTX-drama hebben veel crypto-exchanges beloofd om hun reserves bekend te maken. Dit om het vertrouwen van gebruikers terug te winnen en om op een transparante manier te laten zien hoe een exchange er nu eigenlijk voor staat. Een van die exchanges blijkt echter een gigantische hoeveelheid Shiba Inu als reserve aan te houden. Wat is hier aan de hand?

14,8 biljoen shiba inu tokens verdampt in 24 uur tijdens cryptocrash
  • shiba-inu-shib-logo
    Shiba Inu nieuws

Crypto.com en SHIB

Het gaat hier om de Amerikaanse exchange Crypto.com. Gisteren maakte de exchange bekend waar hun reserves precies uit bestaan. De CEO van Crypto.com, Kris Marszalek, heeft een dashboard gedeeld waarin dit precies te zien is. Het grootste deel van de Crypto.com reserves bestaat, niet geheel verrassend natuurlijk, uit bitcoin (BTC).

De bitcoins hebben een waarde van bijna 900 miljoen dollar, en dit maakt meer dan 30% van de portefeuille uit. De derde grootste allocatie is in ethereum (ETH), ter waarde van bijna 500 miljoen dollar. Ethereum is goed voor meer dan 17% van de reserves. Ook de stablecoins USDC en USDT maken elk iets meer dan 5% van de toewijzing uit.

Echter, op de tweede plek staat een onverwachte cryptomunt: Shiba Inu (INU). Bijna 20% van de Crypto.com reserve bestaat uit de meme-coin en Crypto.com bewaart dus meer SHIB dan ETH. Is dit wel verantwoord? De meme-coin staat immers niet bepaald bekend om de stabiliteit of inherente waarde.

Volgens de CEO van Crypto.com heeft dit echter een logisch verklaarbare reden. Alle reserves bij Crypto.com zijn namelijk volledig gebaseerd op de tegoeden van gebruikers. Marszalek stelt dat de exchange dergelijke tegoeden 1-op-1 bewaart in hun reserves. Het betekent dus feitelijk simpelweg dat gebruikers op Crypto.com heel veel Shiba Inu bezitten. 

Andere exchanges hebben ook bekend gemaakt dat zij de inhoud van hun reserves gaan publiceren. Ook het Nederlandse Bitvavo is van plan dit doen, al is het nog niet bekend wanneer Bitvavo hier meer details over zal delen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie