Roy van Krieken Roy van Krieken
05/01/2023 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2023 15:44

Schuldencrisis: Crypto-platform Genesis heeft meer tijd nodig, aldus CEO

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: mogilami/Shutterstock

De saga rondom crypto-leenplatform Genesis en diens moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) lijkt voorlopig nog niet ten einde te zijn. Gisteren vertelde Genesis aan investeerders dat het krampachtig op zoek is naar een oplossing, maar dat het hoogstwaarschijnlijk meer tijd nodig zal hebben. Genesis, en andere crypto platformen zoals Gemini en Bitvavo, kwamen in de problemen na het omvallen van crypto exchange FTX.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Problemen bij Genesis en DCG raken ook Bitvavo

De interim CEO van Genesis, Derar Islim, riep klanten gisteren op om de rust te bewaren over de vervelende situatie. Volgens Islim wijst alles er op dat er vroeg of laat een oplossing gaat komen, maar dat deze oplossing simpelweg meer tijd nodig zal hebben, dat vertelde hij aan The Block:

“Hoewel we ons inzetten om zo snel mogelijk te handelen, is dit een zeer complex proces dat enige extra tijd zal vergen. We geloven dat we tot een oplossing kunnen komen.”

Op dit moment is Genesis hard bezig om zelf draaiende te blijven. Dit doen zij door constant in gesprek te blijven met DCG en verschillende adviseurs. Alle opties worden overwogen om in ieder geval de tegoeden van klanten te waarborgen, aldus CEO Islim:

“We blijven samenwerken met onze adviseurs, in samenwerking met DCG en adviseurs aangesteld door verschillende klantengroepen, om de opties te evalueren om de activa van klanten te behouden en het bedrijf vooruit te helpen,”

In november zette Genesis de opnames voor alle cliënten stop nadat zij niet langer in staat bleken te zijn te voldoen aan opnameverzoeken. Daarnaast zou Genesis zelf nog zeker $900 miljoen verschuldigd zijn aan gekoppelde onderneming Gemini dat evens in de problemen kwam.

Gemini en Bitvavo

Een paar dagen geleden haalde medeoprichter van Gemini, Cameron Winklevoss, hard uit naar Barry Silbert, CEO van DCG. Volgens Winklevoss zou Silbert bewust de boel vertragen met alle gevolgen van dien. Winklevoss noemt het gedrag van Silbert “compleet onacceptabel en gewetenloos.” 

Ook Bitvavo reageerde deze week weer op de situatie. De Nederlandse crypto exchange moet nog $280 miljoen terugkrijgen van DCG. Desalniettemin blijft Bitvavo keer op keer herhalen dat het bedrijf geen liquiditeitsproblemen heeft en dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over hun tegoeden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie