Ivo Melchers Ivo Melchers
15/01/2023 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2023 20:01

Crypto Rewind week 2: SEC aanklacht, AVAX nieuws en BTC voorspelling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: ANTON URICH/Shutterstock

Het is weer zondag en dus is het tijd om terug te blikken op het crypto nieuws van de afgelopen week. In deze Crypto Rewind wordt het grootste en meest interessante nieuws nog een keer besproken. Buiten het nieuws om heeft de bitcoin koers en daarmee de gehele crypto markt een mooie week achter de rug. In een gigantische short squeeze steeg de prijs van bitcoin (BTC) tot net boven de $21.000.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin exchange Gemini en leenplatform Genesis aangeklaagd

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft deze week bekendgemaakt crypto exchange Gemini en crypto-leenplatform Genesis aan te klagen. Op het moment dat de juridische strijd tussen de Amerikaanse financiële toezichthouders en Ripple zijn einde nadert, heeft de SEC alweer zijn pijlen op Gemini en Genesis gericht. De twee cryptogrootmachten zijn aangeklaagd wegens het aanbieden en verkopen van niet-geregistreerde effecten aan particuliere beleggers.

In december 2020 had Genesis een overeenkomst gesloten met Gemini om het uitlenen van cryptovaluta van klanten van Gemini aan Genesis in ruil voor de belofte van Genesis om hier rente over te betalen. Volgens de SEC vormt dit een aanbod en verkoop van effecten onder toepasselijk recht, waarvoor de partijen zich niet juist hebben geregistreerd.

Advertentie

Avalanche en Amazon samenwerking

Verder kon je deze week in het altcoin nieuws lezen dat Avalanche (AVAX) een samenwerking is aangegaan met Amazon Web Services (AWS). De ontwikkelaar achter de Avalanche blockchain, Ava Labs, begint met het aanbieden van crypto-infrastructuur via AWS om op die manier de bedrijfsmatige, institutionele en overheidsadoptie van blockchain technologie te faciliteren. De koers van AVAX steeg direct nadat het nieuws bekend werd gemaakt met maar liefst 23%.

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin voorspelling PlanB

De Nederlandse crypto-analist PlanB, de persoon achter het welbekende stock-to-flow model, heeft een voorspelling gedaan voor de bitcoin koers in de komende jaren. Naar zijn mening is de bodem achter onze rug en wordt 2023 een prima jaar. Volgens PlanB zal de koers op het moment van de halving om en nabij de $32.000 bewegen. In 2025 wordt het helemaal mooi als het aan de analist ligt: dat zou het jaar moeten zijn waarin bitcoin de magische $100.000 grens gaat overschrijden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie