Simon Bosch Simon Bosch
05/02/2023 20:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2023 20:03

Crypto Rewind week 5: 44.000 nieuwe BTC miljonairs en meer crypto nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: ANTON URICH/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is de afgelopen paar weken hard gestegen, waardoor we ons nu af moeten gaan vragen wat het precies voor stijging was. Het zou kunnen dat het het begin van een nieuwe bullmarkt heeft gesignaleerd, maar het zou ook een bearmarkt rally kunnen zijn. In ieder geval is er veel positief nieuws geweest, wat een positieve invloed heeft gehad op de markt.

Bitcoin ETF verkocht aan Europese investeerder, bedrag onbekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin sentiment weer positief

Al het positieve nieuws van de afgelopen weken doet veel goeds met de Fear & Greed-index. Deze maatstaf kwam begin deze week uit op 61 – dat betekent dat handelaren al hebberig zijn. Op het moment van schrijven staat hij op 58, dat is nog steeds ‘hebberig’. De bitcoin prijs is op dit moment ongeveer 21.500 euro.

De stijgingen hebben al gezorgd voor 44.000 nieuwe bitcoin miljonairs. Dit aantal lijkt vooral te komen doordat de prijs is gestegen. Tegelijkertijd lijken whales juist minder bitcoins te bezitten dan voorheen. Vorig jaar is dit aantal rijkaards met bitcoin flink gekrompen door de dalende prijzen.

Het positieve sentiment is goed nieuws, maar het betekent ook dat de markt oververhit kan raken. Analisten waarschuwden voor sterke resistance en voor een ‘long squeeze’. Het zou dus kunnen dat we juist gaan dalen voordat we verder stijgen.

Ondertussen doen bepaalde altcoins het uitstekend. De UST-stablecoin van het vorig jaar naar nul gegane Terra-ecosysteem is hard gestegen terwijl bitcoin een adempauze had. De stablecoin heet tegenwoordig USTC en is de afgelopen dagen met zo’n 100% gestegen. Met de altcoin Render (RNDR) gaat het ook goed, deze steeg ongeveer 90% in een week tijd. De afgelopen drie weken steeg de token zelfs met 300%.

Advertentie

FTX: hulp van SBF moet openbaar worden

Ondertussen blijft de industrie werken aan het oplossen van de overvloed aan praktische problemen. In de rechtszaak tegen voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is ontdekt dat twee individuen SBF hebben geholpen om de borgtocht te betalen door een lening te ondertekenen. Bankman-Fried heeft nu huisarrest. Maar de betrokken partijen vinden dat het bekend moet worden welke twee individuen dit zijn. Misschien zullen we hier de komende tijd achter komen.

Morgan Stanley zet spoedig in op bitcoin ETF’s, volgens geruchten
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Cardano stablecoin Djed eindelijk gelanceerd

Deze week was daarnaast de lancering van Cardano’s eigen stablecoin Djed (DJED) groot nieuws. Binnen 24 uur was de total value locked (TVL) al boven de 10 miljoen dollar uitgekomen, het bedrag dat gebruikers in het protocol hebben vastgezet om DJED aan te maken. De lancering van Djed veroorzaakte een aanzienlijke toename in het gebruik van het Cardano-netwerk. Zo namen de DeFi-activiteiten toe met 20%.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie