Kevin Schijven Kevin Schijven
02/10/2019 17:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:31

Daling bitcoin (BTC) koers werd veroorzaakt door short-term traders

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Daling bitcoin (BTC) koers werd veroorzaakt door short-term traders

De recente daling van de bitcoin (BTC) koers naar $8.000 werd voornamelijk veroorzaakt door short-term traders, oftewel handelaren die bitcoin kort geleden gekocht hadden en weer snel verkocht hebben. Dat toont data van het analytisch cryptocurrency bedrijf CoinMetrics aan:

De verkoopdruk tijdens de recente sell-off op de markt kwam voornamelijk van short-term traders die voor het laatst BTC tussen $10.000 en $12.000 verwierven.

CoinMetrics past de zogenaamde realized market capitalization toe op de data in plaats van de meer reguliere marktkapitalisatie. In plaats van de huidige marktwaarde te nemen van elke bitcoin wordt de waarde meegenomen die elke bitcoin had toen deze als laatst verkocht werd. Dat geeft een accurater beeld van het geheel meldt CoinMetrics.
CoinMetrics onderscheidt drie verschillende groepen. De eerste groep zijn handelaren die BTC kochten boven $13.000. Deze handelaren stapten waarschijnlijk de markt in toen bitcoin zijn all-time high (ATH) had bereikt eind 2017. Ongeveer 720.000 BTC behoort tot deze groep en maar 4.140 BTC was in de afgelopen 9 dagen verschoven. Deze groep reageert niet meer op een daling van 20% en zijn long-term traders geworden.
De tweede groep zijn mensen die bitcoin recentelijk kochten toen de prijs tussen $10.000 en $13.000 lag. Deze groep stapten deze zomer in toen de koers een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikte. Dit is dus de groep die het grootste deel van de recente verkoopdruk veroorzaakt heeft. Ongeveer 500.000 BTC met een kostenbasis $10.000 werd de afgelopen 9 dagen verkocht en de $8.000 kostenbasis heeft dat verhoogd naar 750.000 BTC.
De derde groep zijn handelaren die BTC kochten toen de prijs nog onder $8.000 lag. Zo’n 11,5 miljoen BTC behoort tot deze groep en maar 150.000 BTC is verschoven vanuit deze groep. Volgens CoinMetrics toont dat aan dat veruit de grootste groep bitcoin handelaren long-term traders zijn die nog sterk geloven in bitcoin en bullish zijn over de markt.
Glassnode, tevens een analytisch cryptobedrijf, heeft de bevindingen van CoinMetrics bevestigd. Glassnode meldt dat de gemiddelde bitcoin die recentelijk verschoven is maar tussen de 20 en 30 dagen vastgehouden werd en dat de recente daling dus veroorzaakt werd door short-term eigenaren en niet long-term eigenaren.


Daarnaast gaat het rapport van CoinMetrics ook nog in op de recente dip van bitcoins hash rate. Kort voordat de bitcoin-koers omlaag zakte, daalde ook de hash rate van het netwerk plotseling met 30 tot 40%. Achteraf bleek er niets aan de hand te zijn. Het is namelijk een schatting gebaseerd op eerdere block intervallen die soms een hoge mate van variantie hebben. De recente dip werd veroorzaakt doordat er een aantal langzame blocks achter elkaar vielen. Dat bevestigt Coin Metrics wederom in hun analyse:


Crypto Insider David heeft weer een ?nieuwe Macro Update? staan in onze members-omgeving! David gaf vorige week al aan dat het verstandig is om defensief te zijn, maar wat is de situatie nu? Hij legt het in zijn nieuwe Macro Update uitgebreid uit.

Surf nu naar https://members.crypto-insiders.nl om je aan te melden voor een ⚡️gratis⚡️ maand lidmaatschap op exclusieve content!


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie