Timo Bult Timo Bult
20/09/2022 14:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2022 14:05

‘De dollar gaat dood, koop bitcoin’ zegt Rich Dad Poor Dad-schrijver

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'De dollar gaat dood, koop bitcoin' zegt Rich Dad Poor Dad-schrijver

Foto: Andrei Metelev/Shutterstock

Oorlog, inflatie en een economische crisis; het ziet er allemaal niet best uit. In een nieuwe tweet deelt de schrijver van het bekende boek Rich Dad Poor Dad 7 redenen waarom hij denkt dat investeren in bitcoin (BTC) op dit moment een goed idee is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De VS lenen teveel geld

Je hebt het vast en zeker al eens voorbij zien komen in een van onze Premium analyses; de economie staat er niet al te best voor. Wereldwijd is de inflatie hoog en dreigt een verdere krimp. Robert Kiyosaki, de schrijver van het bekende Rich Dad Poor Dad boek is dan ook een voorstander van bitcoin.

Als eerste punt noemt hij het feit dat de Verenigde Staten “teveel geld lenen.” Lange tijd hebben de VS de rentepercentages laag gehouden waardoor ze gedwongen werden meer dollars te lenen om obligaties op te kopen.

Volgens hem is dit een van de oorzaken dat de inflatie stijgt waardoor de rente omhoog wordt gedwongen, wat weer de eerdergenoemde leningen duurder maakt. Hieruit trekt Kiyosaki de volgende conclusies: “de Amerikaanse dollar is aan het sterven,” en voegt hieraan toe:

“Koop goud, zilver, bitcoin.”


Advertentie

Bitvavo giveaway

Bitvavo gaat een aantal van onze lezers verrassen met kaarten voor de Nations league wedstrijd Nederland – België op zondag 25 september! Niet alleen worden er kaarten weggegeven, ook zullen er andere Oranje prijzen worden verloot onder trouwe lezers.

Zie jij het bijwonen van de wedstrijd Nederland – België op andermans kosten wel zitten, meld je dan hieronder aan met je eigen naam en je e-mailadres. Met een beetje geluk zit jij dan over iets meer dan twee weken in het stadion!

Heb je een account bij Bitvavo? Geef dan dit e-mailadres op

Wees er wel snel bij, want met de winnaars wordt op woensdag 21 september contact opgenomen!


Bitcoin blijkt nog niet echt een inflatiehedge te zijn

De hoeveelheid dollars (of fiat-geld in het algemeen) is eigenlijk eindeloos. Centrale banken kunnen onbeperkt geld bijdrukken om de economie op de been te houden. Dit betekent echter ook dat inflatie een groot probleem kan vormen, zoals nu.

Bitcoin is daarentegen schaars. Dat houdt in dat er maar een bepaalde hoeveelheid bitcoins in omloop zullen komen. De crypto wordt hierom vaak samen met goud als boegbeeld van de inflatiehedges gezien. Een investering in bitcoin zou je kunnen beschermen tegen de waardevermindering van normaal geld.

Maar wie een korte blik op de bitcoin grafiek werpt zal opmerken dat bitcoin juist minder waard is geworden. Al kijken veel investeerders vooral naar de langere termijn. Goud is overigens ook niet in waarde gestegen gedurende de voortdurende malaise. Sinds het hoogtepunt in maart staat goud ongeveer 20% in de min.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie