Ivo Melchers Ivo Melchers
09/02/2023 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2023 11:04

Decennia oude bitcoin wallet komt plotseling tot leven

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Una wallet de Bitcoin con décadas de antigüedad cobra vida de repente

Foto: Lukas Gojda/Shutterstock

Een stokoude bitcoin (BTC) wallet die al meer dan een decennium geen transacties heeft uitgevoerd, kwam gisteren plotseling tot leven. Bijna alle bitcoins uit deze wallet werden namelijk weggestuurd. Je kan je voorstellen dat de eigenaar van deze wallet, ervan uit gaande dat hij/zij alle BTC heeft verkocht, op zijn zachtst gezegd flinke winsten heeft weten te boeken.

Zeldzame Bitcoin gebeurtenis roept vragen over beveiliging op
Zeldzame Bitcoin gebeurtenis roept vragen over beveiliging op

Enorme bitcoin winst

Om precies te zijn bevatte de bitcoin wallet een totaal van maar liefst 412,12 BTC. Deze BTC is in 2012 bij elkaar gesprokkeld in slechts 4 transacties. Deze 412,12 BTC zijn allemaal gekocht op het moment dat de bitcoin koers iets meer dan $12 was. Sinds 1 oktober 2012 is er geen BTC meer toegevoegd of weggestuurd, totdat gisteren plotseling 412,01 BTC werd verstuurd.

Tegen de huidige koers heeft de verplaatste BTC een totale waarde van $9,6 miljoen, wat ook wel gelijk staat een ongekende winst van 120.000.000%.

Hoewel er dagelijks omvangrijke transacties op het Bitcoin-netwerk plaatsvinden, komt het niet vaak voor dat zulke oude munten weer het daglicht zien.

Advertentie

BTC in sterke handen

Zoals on-chain analaysebedrijf Glassnode opmerkt, worden slapende munten ‘’steeds onwaarschijnlijker dat ze worden uitgegeven’’ na een bewaarperiode van 155 dagen. Om die reden worden ze dan ook als een minder liquide deel van het aanbod beschouwd. Wanneer je voor minimaal 155 dagen je BTC vasthoudt, wordt je volgens Glassnode dan ook beschouwd als een long-term holder. Wanneer je korter dan 155 dagen bitcoin vasthoudt, wordt je gezien als een short-term holder en dan is de kans groter dat jouw BTC wordt uitgegeven.

Wanneer oudere munten vaker worden uitgegeven, kan dit wijzen op een verandering in de overtuiging om het activum aan te houden. Dit wordt vaak aangewakkerd door periodes van marktvolatiliteit.

Onlangs kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat 78% van de BTC voorraad momenteel in handen is van long-term holders. Hiermee is de divergentie tussen lange- en kortetermijn holders het grootst ooit. Dit is een mogelijke indicatie dat steeds meer investeerders vertrouwen hebben in de toekomst van Bitcoin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie