Roy van Krieken Roy van Krieken
26/05/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2022 16:15

‘Deepfake’ van Elon Musk verspreidt crypto scam

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
‘Deepfake’ van Elon Musk verspreidt crypto scam

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Crypto investeerders opgelet! Er gaat een video rond waarin zogenaamd Elon Musk een bepaald crypto project promoot tijdens een TED Talk. Deze video is een zogeheten deepfake. Dat betekent simpelweg dat de video nep is en met geavanceerde technologie is bewerkt. Elon Musk heeft recent geen TED Talk gegeven over een crypto project. Zelf reageerde Musk op het bericht dat er een neppe video van hem rond ging.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Elon Musk crypto deepfake

De video in kwestie, die oorspronkelijk op Twitter werd gedeeld, is een deepfake van Musk die een cryptocurrency platform zou promoten waar een rendement van 30% op crypto stortingen wordt beloofd. De oplichters maakten gebruik van originele beelden van een TED Talk met Musk en host Chris Anderson op een TED-conferentie in Vancouver in april van dit jaar.

Door de status van Elon Musk binnen de wereld van cryptocurrencies is hij vaker het doelwit van scammers die zich als de rijkste man ter wereld voordoen. Op social media wordt er geregeld geprobeerd om onwetende investeerders voor de gek te houden met nepaccounts. Dat er nu zelfs een deepfake van Elon Musk rond gaat is echter wel weer een nieuwe stap in de verkeerde richting. Musk reageert daarom ook op het bericht met: “Yikes!”

Crypto scams

Door de enorme populariteit van de crypto industrie en het idee dat er gemakkelijk geld te verdienen valt, zijn crypto investeerders het perfecte doelwit voor oplichters. Helaas is oplichting tegenwoordig nog altijd bijna aan de order van de dag.

In veel gevallen worden er absurd hoge rendementen beloofd en op die manier slachtoffers gelokt naar verschillende soorten neppe projecten of websites. Dit kunnen simpelweg hackers zijn, maar ook crypto projecten waar de oprichters kwaad in de zin hebben zijn geen uitzondering.

Kijk daarom als crypto investeerder altijd uit op welke websites je je inloggegevens gebruikt en wees op je hoede voor neppe crypto projecten. Als iets te goed om waar te zijn lijkt, dan is dat in veel gevallen ook daadwerkelijk zo.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie