Roy van Krieken Roy van Krieken
18/05/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2022 18:05

Dogecoin oprichter: ‘95% van crypto projecten zijn scams,’ Musk reageert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin houdt stand, ethereum stijgt, maar dogecoin en shiba inu dalen

Foto: Igor Faun/Shutterstock

Billy Markus, ook wel bekend onder de naam Shibetoshi Nakamoto, is een van de oprichters van het Dogecoin (DOGE) netwerk. Op Twitter stelde hij gisteren dat hij ervan overtuigd is dat zeker 95% van alle crypto projecten niets meer is dan een ordinaire scam. De rijkste man ter wereld en Tesla CEO, Elon Musk, reageerde op het bericht van Markus.

Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

‘95% van crypto is troep’

Markus reageerde in het bericht op het feit dat heel veel mensen, waaronder mainstream media en financiële experts, het idee hebben dat de wereld van crypto veelal bestaat uit oplichting en troep. Volgens hem is de reden waarom mensen dit geloven heel erg simpel. 95% van alle crypto projecten zijn volgens Markus ook daadwerkelijk ‘scams en troep’.

Als de crypto gemeenschap in een beter daglicht wil komen te staan, dan is het volgens Markus van belang dat de gemeenschap onderkent dat er simpelweg veel scams bestaan. Als er verandering zou moeten komen in de manier waarop de crypto industrie wordt gezien, dan zal die verandering vanuit de gemeenschap zelf moeten komen.

https://twitter.com/BillyM2k/status/1526336278240800768

Heftige discussie op crypto Twitter

In een latere tweet haalt Markus uit naar de mensen die heftige kritiek hebben op zijn bericht. Volgens Markus zijn de mensen die zich aangesproken voelen de oorzaak van het probleem: 

“Merk ook op dat de enige mensen die getriggerd zullen reageren op deze tweet de oplichters en klootzakken zijn.”

De tweet leidde, zoals te verwachten was, tot een verhit debat onder leden van de crypto gemeenschap op Twitter. Terwijl sommige gebruikers zijn mening steunden, beschuldigden anderen hem van een gebrek aan zelfbewustzijn, gezien het feit dat hij medeoprichter was van de meme-coin die aanzette tot de creatie van honderden nutteloze copycats en scamcoins. Zelfs Elon Musk reageerde op het bericht van Markus.

Als antwoord wees Markus erop dat de populairste memecoin, DOGE, was gemaakt als “satire” om de toestand van de cryptomarkt en het overwicht van zinloze projecten in de industrie belachelijk te maken. Het feit dat dogecoin populair werd, bevestigt eigenlijk het hele argument van Markus.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie